V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye Temeli Kütle Betonun Üzerine Oturtmak

130 m2 taban alanı üzerine 2 katlı bir villa inşaatımız var.

Villanın yapılacağı arazi eğimli. Binanın oturacağı zeminin üst tarafı ile aşağı tarafı arasında 6m kot farkı var. Arazinin aşağıda kalan kısmında sert zemine inebilmek için ortalama 2m kazı yapmak gerekiyor. Düz bir zemin elde edebilmek için ise arazinin yukarıdaki tarafında 8m kazı yapmak gerekiyor ki bu da villanın arka tarafında çok yüksek bir istinat duvarı anlamına gerekiyor. Bunun yerine arsanın yukarı tarafında 6m kazı yapmak aşağı tarafında ise 2 metrelik kazı yaptıktan sonra 2m genişliğinde 2metre yüksekliğinde ve arsa boyunca villa genişliği boyunca kütle beton döküp villanın radye temelinin bir ucunu sert zemine diğer ucunu ise kütle betonun üzerine oturtmak istiyoruz. Yalnız bunu idecadde nasıl yapabileceğim konusunda bilgi sahibi değilim. Bana yardımcı olabilir misiniz? Yapmak istediğimi 3 boyutlu olarak aşağıdan görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    174.7 KB · Görüntüleme: 4,128
Bence Burada Zemn İyileştirmesi yap üzerine temelini yap.Geotekstil kece ile iyileştirmeyi yaptıktan sonra temelini rahatça yaparsın.

Böyle bir sistemi ben tavsiye etmem 2 katlı bir villaya da kazık önerilmez.Bodrum istemiyorsa dolgu yapın kademeli olarak bodrum katın içini curuf dolgu malzemesiyle doldurun

ömer ciğim benim iyileştirmeden kastım derin temel değil yüzeysel temel altında geotekstil elemanlarla iyileştirme. hem kısa sürede olur hemde sağlam zemine ulaşılmış olunur.

saridurmus":1dbk1te8' Alıntı:
ömer ciğim benim iyileştirmeden kastım derin temel değil yüzeysel temel altında geotekstil elemanlarla iyileştirme. hem kısa sürede olur hemde sağlam zemine ulaşılmış olunur.
İbrahim abi ben sizin yorumunuza istinaden söylemedim yanlış anlaşıldıysa affola ben temeli derine indirmek için bir çözüm olan kazık temelin 2 katlı binada uygulanamayacağını vurgulamak istedim.Sizin bahsettiğiniz sistemi sadece duydum fikir sahibi değilim sizin gibi değerli abilerimizin bilgisine yorum yapmak haddime değil
saygılar sunarım

Geri