V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

RAPOR ÇIKTILARI

kerimbabal

Yeni Üye
RAPOR ÇIKTILARINDA ŞİRKET İSMİNİN (LİSANS SAHİBİ) YAZILMASINI İSTEMİYORUZ.TERCİH EDEN YAZACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMELİ.
TARİH KISMINININDA TERCİHE BAĞLI OLAMASI DAHA DOĞRU OLUR
 
Sayın kerimbabal,
Rapor çıktılarına lisans sahibinin isminin ve lisans bilgilerinin yazılmazı isteği , yaklaşık 2 yıldır belediye ve İMO' lardaki kontrol mühendisleri tarafından yoğun olarak istenen bir talepti. Bu talep ayrıca lisanslı olarak yazılımlarımızı kullanan müşterilerimiz tarafından da ısrarla isteniyordu. ideCAD Statik 6 da bu konuda yaptığımız değişiklik , piyasadaki haksız rekabet koşullarının ve lisanssız program kullanmanın beraberinde getirdiği sakıncaların önlenmesi konusundaki katkılarından dolayı bir gereklilikti.
 
bizler bir kaç şirket adı altında Türkiyenin önde gelen proje ve inşaat firmalarının proje işlerini yapıyoruz.bu firmaların bir kısmı proje ve rapor çıktılarında bizim firmalarla ilgili bilgilerin olmasını istemiyor.Aynı zamanda programların lisansı bir şirketimiz üzerine alınmış olmasına rağmen diğer şirketlerimizlede proje yapmaktayız.Bu durum bizim ve müşterilerimiz açısından sıkıntı oluşturmaktadır.
 
Bence çok gerekli bir eklenti. Şöyle ki ; Biz lisanslı kullanıcılar özellikle piyasa da kırık statik versiyonlarla proje yapılma oranının çok yüksek olduğunu biliyoruz.Bu noktada belediyeler ve oda ne yazıkki üstüne düşeni yapmıyor.Oda Denetim konusunda belediyelere yeterli baskıyı uygulamıyor.üyelerini bilgilendirmiyor, uyarmıyor.Hele belediyeler; hiç mi hiç umursamıyor.Ben şırnak ta yaşıyorum ve burada ne yazıkki oda , belediyeler, meslektaşlarım bu konuda çok duyarsız davranıyor.Bence en büyük sorumluluk bağlı olduğumuz odalarda ve sonra belediyelerde. Düşünün ki oda proje onaylarında proje müellifinden bir sefere mahsus kullandığı programın lisansını isterse korsan kullanım azalır.
 
Geri
Üst