Büşra_arslan
Üye
bodrum katı rijit olarak tanımlayınca devasa bir donatı yığılması yaşıyorum kolonlarımda her projemde. bu sorunun sebebi nedir neyi yanlış yapıyor olabilirim?
eğer rijit bodrum kata sahipseniz analiz ayarlarından iki yükleme durumlu hesap yöntemini işaretleyebilirsiniz. bu sorununuzu çözecektir.bodrum katı rijit olarak tanımlayınca devasa bir donatı yığılması yaşıyorum kolonlarımda her projemde. bu sorunun sebebi nedir neyi yanlış yapıyor olabilirim?
projenizi eklerseniz daha faydalı olur...bodrum katı rijit olarak tanımlayınca devasa bir donatı yığılması yaşıyorum kolonlarımda her projemde. bu sorunun sebebi nedir neyi yanlış yapıyor olabilirim?
bunu her rijit bodrum kat olan projede uygulayabilir miyim?eğer rijit bodrum kata sahipseniz analiz ayarlarından iki yükleme durumlu hesap yöntemini işaretleyebilirsiniz. bu sorununuzu çözecektir.
bu yazıyı okumanızı tavsiye ederimbunu her rijit bodrum kat olan projede uygulayabilir miyim?
okudum ancak şu noktada kafam karışıyor. 4 taraf perde bodrumlu ve bodrum katsız analiz yaptığımda bodrum katsız olan değerlerim bodrum katlı ve rijit kabul ettiğim değerlerden daha düşük çıkıyor. halbuki rijit bodrum kat kabul edebilmem için tam tersi olmalı. benim projemde yanlış olan bir şeyler olduğunu düşünmeye başladım.bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
projenizi eklerseniz daha faydalı olur...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
okudum ancak şu noktada kafam karışıyor. 4 taraf perde bodrumlu ve bodrum katsız analiz yaptığımda bodrum katsız olan değerlerim bodrum katlı ve rijit kabul ettiğim değerlerden daha düşük çıkıyor. halbuki rijit bodrum kat kabul edebilmem için tam tersi olmalı. benim projemde yanlış olan bir şeyler olduğunu düşünmeye başladım.
Olcay bey kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür derim. sorunumun daha net anlaşılabilmesi için bir proje yükleyeceğim tekrar ilginiz için tekrar teşekkürlerprojeyi ekliyorum. bodrum katta bir yığılma yok. pursantajlar bütün katlarda aynı hemen hemen. yüksek olanlar için kesit büyütmelisiniz.
- donatı çapları düzenlendi. ( özellkler perdeler orta bölge için 10 luk seçim kaldırıldı. )
- iki yüklemeli hesap yöntemi seçildi.
- yarı rijit diyafram çözümü yapıldı.
- ts498 yük azaltma ve ts 500 yeniden dağılım opsiyonları aktif hale getirildi.
- pilyesiz çözüm tercih edildi.
- c30 yerine c25 beton sınıfı seçildi. ( takdir hakkı sizin tabi )
- fiber model seçenekleri düzenlendi.
- bodrum perdeleri kolon uçlarına bağlandı.
iyi çalışmalar.....
parametreleri değiştirince projede dediğiniz mana da bir sorun görmedim. çünkü donatı fazlalığı olan kolonlar tüm katlarda aynı donatı ve pursantaja sahip. dolayısı ile kesit yetersizliğiniz var. kesitleri artırmanız veya perde sayısını çoğaltmanız gerekir.Olcay bey kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür derim. sorunumun daha net anlaşılabilmesi için bir proje yükleyeceğim tekrar ilginiz için tekrar teşekkürler
çok teşekkürler Olcay Beyparametreleri değiştirince projede dediğiniz mana da bir sorun görmedim. çünkü donatı fazlalığı olan kolonlar tüm katlarda aynı donatı ve pursantaja sahip. dolayısı ile kesit yetersizliğiniz var. kesitleri artırmanız veya perde sayısını çoğaltmanız gerekir.
bodrumunuz hem rijit hem de iki aşamalı çözüm yapmak zorundasınız. böyle yapınca da katlar arasında donatı dengesizliği yok.
olcay bey birkaç sorum var yazdıklarınızla alakalıprojeyi ekliyorum. bodrum katta bir yığılma yok. pursantajlar bütün katlarda aynı hemen hemen. yüksek olanlar için kesit büyütmelisiniz.
- donatı çapları düzenlendi. ( özellkler perdeler orta bölge için 10 luk seçim kaldırıldı. )
- iki yüklemeli hesap yöntemi seçildi.
- yarı rijit diyafram çözümü yapıldı.
- ts498 yük azaltma ve ts 500 yeniden dağılım opsiyonları aktif hale getirildi.
- pilyesiz çözüm tercih edildi.
- c30 yerine c25 beton sınıfı seçildi. ( takdir hakkı sizin tabi )
- fiber model seçenekleri düzenlendi.
- bodrum perdeleri kolon uçlarına bağlandı.
iyi çalışmalar.....