V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

rijit diyafram seçimi

merhabalar,

Tasarımım için yarı rijit diyafram modelini kullandığımda analiz sonucu şu iki uyarıyı alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

WhatsApp Görsel 2025-04-13 saat 14.00.20_0ab0cc96.pngWhatsApp Görsel 2025-04-13 saat 14.00.20_d1eb6209.png

merhabalar,

Tasarımım için yarı rijit diyafram modelini kullandığımda analiz sonucu şu iki uyarıyı alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

Ekli dosyayı görüntüle 50594Ekli dosyayı görüntüle 50595
Uyarıda söylediği gibi merdiven deformasyomunu/ötemelesini 3 boyutlu kısmından kontrol ediniz.

Merdiven mesnetlenmesi büyük ihtimal doğru sağlanmamış. Bu analiz gerçekleşmiş olsaydı bile her zaman bu kontrolü yapmak gerekiyor. Zira tüm analiz sonuçlarınız hatalı olacaktır. Böyle çıkmış çok ruhsat gördüm.

Forumda bu konuyla ilgili onlarca konu başlığı var.

Bunu düzelttikten sonra "yapı davranış katsayısı r=r almalısınız" uyarısı çıkarsa, analiz ayarlarından r=r alacaksınız :)

Projenizi sıkıştırılmış .cde olarak paylaşırsanız uzman kullanıcılar size daha kolay yardımcı olacaktır

bilgiler için teşekkürler. programı yeni yeni öğreniyorum. tasarım değerleriyle gelişigüzel oynayarak değilde neyi neden yaptığımı bilerek proje çözmek istiyorum. O nedenle projede düzeltmem gereken yerler için önerilerinize açığım.

proje ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri