V11'i Online Satın Alın

Rijitllik merkezi değişmiyor

Öncelikle merhabalar. ben inşaat mühendisliği öğrencisi olarak programı yeni yeni öğrenme aşamasındayım. proje ödevimi çizerken analiz sonucu çıkan rijitlik merkezi binanın sağ alt köşesi gibi enteresan bir yerde çıktı ve ne yaparsam yapayım düzeltemedim hatta yerinde herhangi bir değişiklik bile olmadı. acaba RM VE KM için programa bir değer veya katsayısı mı eklemem gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

öncelikle bu kadar erken cevap alacağımı düşünmüyordum. gerçekten teşekkür ederim. ayrıyeten projede herhangi bir değişiklik yaptınız mı. çünkü ben 2018 olarak analiz yapınca dahi değişiklik göstermemişti.
TBDY2007 seçilmiş 2018 olacak,
Genel ayarlardan/analiz sihirbazından giderek seçim yapınız.
yukarıdaki yazdığımdan başka değişiklik yapmadım.

Öncelikle merhabalar. ben inşaat mühendisliği öğrencisi olarak programı yeni yeni öğrenme aşamasındayım. proje ödevimi çizerken analiz sonucu çıkan rijitlik merkezi binanın sağ alt köşesi gibi enteresan bir yerde çıktı ve ne yaparsam yapayım düzeltemedim hatta yerinde herhangi bir değişiklik bile olmadı. acaba RM VE KM için programa bir değer veya katsayısı mı eklemem gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

taşıyıcı sistem davranış katsayılarını sıfır girmişsiniz. Deprem yatay kuvvetleri hesaplanmadığı için rm hesaplanmıyor.

1641283098442.png

Buradaki bilgileri yönetmeliklere göre düzenlemeniz gerekir. TBDY2018 e göre çözüm yapacaksanız TBDY 2018 sihirbazını kullanılabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri