V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

riskli bina tespit

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan damlatpz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi günler risk tespitini yaptığımız bir bina da teknik raporlara eklemem için kirişlerde 1,4G+1,6Q yüklemesine ihtiyacım var rapor isteklerini sürekli değiştirdikleri için hakim olamıyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar

hazırladıkları föyde 1,4G+1,6Q Kiriş Donatıları olarak yazılmış. tam olarak neyi kastettiklerini bende anlayamadım. kiriş raporunu olduğu gibi dosyaya ekledim ama

damlatpz":2ck07ipw' Alıntı:
hazırladıkları föyde 1,4G+1,6Q Kiriş Donatıları olarak yazılmış. tam olarak neyi kastettiklerini bende anlayamadım. kiriş raporunu olduğu gibi dosyaya ekledim ama

Program riskli analizde kirişlerin kapasiteleri için düşey yüklemeyi otomatik uyguluyor.

Kiriş donatılarına esas alınan düşey yükleme uç kuvvetleri isteniyorsa, yapı önem katsayısını 0 girin, yapı önem katsayısını 0 girildiğinde depremsiz hesap yapmış olacaksınız. Analiz+ Betonarme yapın. Kiriş raporunu bu şekilde verin.

Riski analiz için yapı önem katsayısını tekrar 1 yapmayı unutmayın.

Raporu bir de bu şekilde düzenleyeyim o halde. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için iyi günler,iyi çalışmalar.

sadece düşey altınada analiz yapmak istedğimde idecat kombiansyonları nasıl silebilşiriz ve de deprem yüklemesi kulanmak istmyorum(sap2000den hoca ödev vermiste deprem yüklemsi yokta kombinasyon sadece1.4g+1.6q göre anliz yapammı istyor bende idecatten yapıp sap2000 atmak istyorum)

matrax":1ej0nyk2' Alıntı:
sadece düşey altınada analiz yapmak istedğimde idecat kombiansyonları nasıl silebilşiriz ve de deprem yüklemesi kulanmak istmyorum(sap2000den hoca ödev vermiste deprem yüklemsi yokta kombinasyon sadece1.4g+1.6q göre anliz yapammı istyor bende idecatten yapıp sap2000 atmak istyorum)

Yönetmelik gereği oluşturulan kombinasyonları silemezseniz ama istediğiniz kombinasyonu ilave edebilirsiniz.

Deprem kuvvetleri sıfırlandığınızda depremli kombinasyonların önemi kalmayacaktır...

Geri