V11'i Online Satın Alın

Riskli yapı 4.1.7 Maddesi

oguzhany41

Yeni Üye
Riskli yapı için bir dosyamızda, Çevre ve Şehircilikteki memur bizden Riskli Yapı Esaslarından 4.1.7 maddesinde ki '' Kiriş mesnet alt donatısı, üst mesnet donatısının 1/3'ü olarak alınacaktır'' ibaresini program üzerinden göstermemizi, ispatlamamızı istedi. Fakat bir türlü bunu gösteren kısmı bulamadık. Çözüm arıyoruz. Teşekkürler.

Re: RİSKLİ YAPI 4.1.7 MADDESİ SORUNU!!

oguzhany41":1l6eev3z' Alıntı:
Riskli yapı için bir dosyamızda, Çevre ve Şehircilikteki memur bizden Riskli Yapı Esaslarından 4.1.7 maddesinde ki '' Kiriş mesnet alt donatısı, üst mesnet donatısının 1/3'ü olarak alınacaktır'' ibaresini program üzerinden göstermemizi, ispatlamamızı istedi. Fakat bir türlü bunu gösteren kısmı bulamadık. Çözüm arıyoruz. Teşekkürler.
Merhaba,
Riskli bina yönetmeliği (RYTEİE) 4.1.7 şartı programda otomatik kontrol edilmez. Kiriş donatılarının Kiriş betonarme diyaloğunda bu şartı sağlayacak şekilde kullanıcı tarafından düzenlenmesi gerekmektedir.
Kiriş donatı donatı bilgileri Kiriş Betonarme Raporunda verilmektedir. Genel analiz ve Doğrusal Performans analizi raporunda Kiriş Betonarme bilgileri rapor alınıp, Riskli bina raporuna eklenebilir.
Ayrıca Kiriş Betonarme diyaloğunda Donatı alanları sekmesinde kirişin sol ve sağ mesnedindeki mevcut donatı alanları da incelenebilir.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• k_b.png
    k_b.png
    103.6 KB · Görüntüleme: 526
  • k_b2.png
    k_b2.png
    35.9 KB · Görüntüleme: 526

peki tüm kirişlere yalnızca 1.4G+1.6Q yük kombinasyonunu nasıl yükleriz. Göndermiş olduğunuz fotoğrafta yük kombinasyonu bu şekildeydi. Yapı ağacından denedim fakat sonuç alamadım

oguzhany41":41vpfpx7' Alıntı:
peki tüm kirişlere yalnızca 1.4G+1.6Q yük kombinasyonunu nasıl yükleriz. Göndermiş olduğunuz fotoğrafta yük kombinasyonu bu şekildeydi. Yapı ağacından denedim fakat sonuç alamadım
Analiz ayarlarında TBDY2007 yönetmeliğini seçip, Bina Önem Katsayısını(I) sıfır girebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Biliyorum fakat TBDY 2007 ' yi seçip riskli analiz yaptırdığımda ide kendiliğinden kapanıyor. Fakat normal analizde kapanmıyor. Bunun nedeni nedir acaba?

oguzhany41":3vgglvew' Alıntı:
Biliyorum fakat TBDY 2007 ' yi seçip riskli analiz yaptırdığımda ide kendiliğinden kapanıyor. Fakat normal analizde kapanmıyor. Bunun nedeni nedir acaba?
TBDY 2007' ye Bina Önem Kat katsayısını sıfır girerek analiz yapılması Kirişlerde 1.4G+1.6Q yüklemesine göre donatı dizaynı yapılabilmesi içindir. Bu donatıları düzenleyip, sabitledikten sonra sırasıyla tekrar TBDY 2018' e göre analiz ve Riskli bina analizi yapınız.
İyi çalışmalar

Geri