mgeresin":1jlcdk3f' Alıntı:rbte eseslarda 3.5.6 Vr değeriG+NQ+-E/6 yükleme kombinasyonu......... yazmaktadır.Riskli bina analizinde Analiz bilgi girişi R Katsayısını 6 mı girmek gerekiyor
mgeresin":kqhwq6o2' Alıntı:Eklediğim dosyada 2007 dy yapıldığı can güvenliğini sağlamakta ve rbte yapıldığı zaman s7, s8 kolon larından dolayı riskli çıkmaktadır. RBte göçme bölgesi ötelendiğine göre rbte rislkli çıkmaması gerekmekte. Dosyayı incelerseniz sevinirm.
mgeresin":1tzynh7v' Alıntı:Ne kadar bizim hesabımız doğru desenizde idestatik rbte hesabında hatalı işlem yaptığını düşünüyorum . 2007 ye göre can güvenliği çıkan yapı kesinlikle rbte de riskli çıkmaması gerekmekte.rbte göçme bölgesi ötelendi. ide de rbte riskli çıkmakta . Aynı dosyayı farklı bir programda çözdüğümüz zaman rbte göre riskli çıkmamaktadır. İde yapı olarak kesinlikle RBTE güncelleme yapılmalıdır.
beton sınıfından farklı değişkenler var çünkü. mesela uç bir örnek olarak. C50 BETON SINIFI ve donatı alanı sıfır olsa sizce nasıl bir durum ortaya çıkar. veya C50 beton var etriye yok. tdy2007 7. bölümle önceki bölümler arasında bile paralel yaklaşım yok. burada şahit olmuşsunuzdur. yeni tasarlanmış binayı doğrusal performans analizine tabi tutun bazan göçme çıkar. neden mi? çünkü tasarım yaklaşımı farklı. malzeme yaklaşımı farklı. yük yaklaşımı farklı. örnek:mgeresin":ntmxry9d' Alıntı:[*][*]İDE 7.20 Versiyonunda çözülen bir yapı rbte beton sınıfı ne kadar artsa riskli yapı kapsamından çıkmamaktadır . 2007 perfons dada can güvenliğini vermektedir. ancak çelik sınıfı değiştiği zaman rbte riskli yapı kapsamından çıkmaktadır. Farklı bir programda çözdüğümüz zaman aynı koşullarda riskli yapı kapsamına girmıyor.
proğramlar içinde data denkliğini tam kuramıyor olabilirsiniz. donatı denkliği, yük denkliği vs...momentleri inceleyin. kesmeleri inceleyin. kolon sınıflandırmalarına bakın. kapasite hesaplarını kontrol edin. elle tutulur bir şeyler meydana çıksın. beton sınıfı ile ilgili yazdığım açıklamayı tekrar etmek istemiyorum. siz eğer "doğrunun" ne olduğunu biliyorsanız zaten sorun yok.mgeresin":11a23yke' Alıntı:Benim bahsettiğim örnek 2 farklı programda çözülen yapının birinde riskli çıkması diğerinde çıkmaması programlar arasında bu farklılığın belirgin olmaması gerek ide 7.20 de tek katlı bir yapı kolonlar 20*50 beton sınıfını c50 yapsam bile hala riskli çıkmakta örneklerle incelensin sonuçta bir yapıya riskli olup olmamasına karar verilmekte
iyi çalışmalar
sayın mgeresin. her iki datayı da detaylıca inceledim. ön hesapların birbirine çok yakın olduğunu gördüm. fark ise "m" sınır değerinin hesabından kaynaklanıyor.mgeresin":3h958493' Alıntı:İDE DOSYASI YENİ İDE .İDE DOSYASI İLE YENİ.RAR DOSYALARI KARŞILAŞTIRILMALIDIR. YENİ İDE DOSYASINI İNDİRİN
İYİ ÇALIŞMALAR