civilmehmetkara
Üye
Mütemadi temel tasarlarken; Kolonların hepsinin mümkün olduğunca x ve y doğrultularında altına mütemadi temel tanımlamak mı gerekir? Çapraz olarak tanımlanan mütemadi temellerin zararı var mıdır? (1.Deprem Bölgesi-SYD Sistem)
OSAProje":2gqp2cdd' Alıntı:İyi günler. Ekte gönderdiğim projede analizde herhangi bir sıkıntı çıkarmamasına rağmen kalıp planlarında temellerin kesitlerinde boşluklar ve kesiklikler gösteriyor. Bunu farkedip sürekli temeli tekrar yapmaya çalıştım ama tam anlamıyla bir bütünlük sağlayamıyor. Yardımcı olurmusunuz.
OSAProje":1wri9nfs' Alıntı:Temelde bir bütün sağanmıyor.TK172 ile TK171 birleşmiyor.TK88-TK166-TK144 bir bütün oluşturmuyor.TK114-TK119 yine aynı şekilde.
OSAProje":1gr8qbnk' Alıntı:Hakan Bey Dün gönderilen dosyayı açamıyorum bugün? Uyumsuz dosya versiyonu diyor.
Sürekli temelde saplama kiriş yapmayınız.Merhabalar. 3 katlı 182 metrekare yapının sürekli temel kirişinde 1 tane kiriş saplama olarak düzenledim yapıya zararı nedir?
Birçok mühendisin bunu yaptığını gördümSürekli temelde saplama kiriş yapmayınız.