V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Sürekli Temel Hakkında

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
indirme linkini verdiğim projenin arsasından ötürü binada fazla miktarda girinti var proje incelenince sıkıntımı daha iyi anlıcaksınız.. bazı girintilerin altına temel kirişi tanımlamak istesemde tanımlayamadım.. ne yapmam gerekir? birde projem genel hatları ile incelenirse cok minnetdar olacagım.. forumun cok faidesini gördüm tüm emegi gecen arkadaslarıma tesekkur ederim..
henuz yolun basında bi meslekdasınız olarak yanlıs yapmamaya gayret gösteriyorum.. bu cabamda emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler....

Re: SÜREKLİ TEMEL HAKKINDA

Merhaba,

Yapı kenarındaki girinti-çıkıntılar sürekli temel sistemi tanımlamak için pek uygun değil. Kirişsiz radye sistemini deneyebilirsiniz.

Re: SÜREKLİ TEMEL HAKKINDA

Sn serkan zorlu

Proje için önerilerim.
(PROGRAMIN YARI RİJİT DİYAFRAM ÇÖZÜM SEÇENEĞİNİ KULLANMAK HEDEFİNİZ OLSUN. ÇOK İYİ SONUÇLAR VERİYOR.)
1- Temelde:
- ekte verdiğim "TEMEL" görüldüğü gibi (mavi çizgi) temelleri kolondan kolona bağlayın
- perdeleriniz her iki ucunu mesnet kabul ederek temel koyun
- daha iyi bir çözüm temeli 60 cm kirişsiz radye yapın (kırmızı çizgi)
2- temeli radye yaptığınızda üst yapı etkileşimli çözebilirsiniz.
3- sünekliği yüksek seçin
4- taşıyıcı sistem katsayısını 7 alın
5- kolon dar kenar ebatlarını 30 cm yapın
6- nervürleri kısa açıklıklı kirişlere yükleyin
7- merdivenin mesnetleme durumunu düzeltin, yarı rijit diyafram olarak sistemi çözün
8- deprem perdeleriniz az, koyabilirseniz her iki yöne ilave yapın
9- makine dairesindeki K02 kirişini S18-19 kolonuna birleştirin
10- yükleniciler, öndeki kolonlardaki gibi kolonlar arasında kiriş konulmamasını isterler (odaları bölüyor diye) bu yaklaşımdan mümkün olduğu kadar kaçının.
11- yukarıdaki öneriler uygulanırsa projenizde hesap sonucu hata kalmıyor.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• TEMEL.png
    TEMEL.png
    191.2 KB · Görüntüleme: 6,335
Geri