V11'i Online Satın Alın

sürekli temel kirişleri kurtarmıyor

izmirlimuhendis

Etkin Üye
projeyi analiz yaptığımda temel kirişlerinin kırmızı renkli As uyarısı verdiğini görüyorum ancak rapor alıp inceleyeyim dediğimde raporda hiç bir yerde hata vermiyor. sanırım etriyelerle ilgili bi sıkıntı var ama rapora baktığımda etriye alanının yeterli olduğunu görüyorum problem nerede acaba?

Ekli dosyalar

Projede Etriye yetersizliği söz konusu. Sürekli Temel parametrelerinde Çift etriye için minimum B değeri 80 cm girilmiş. Bu değeri 70 cm olarak düzenleyip temellerde çift etriye düzenlenerek etriye yetersizliği sorunu aşılabilir.

izmirlimuhendis":3cf1ez7f' Alıntı:
projeyi analiz yaptığımda temel kirişlerinin kırmızı renkli As uyarısı verdiğini görüyorum ancak rapor alıp inceleyeyim dediğimde raporda hiç bir yerde hata vermiyor. sanırım etriyelerle ilgili bi sıkıntı var ama rapora baktığımda etriye alanının yeterli olduğunu görüyorum problem nerede acaba?

Merhaba,

Program betonarme diyalogu ile rapor alma esnasında sürekli temellerde donatı yetersizliğini bildiriyor. Sizin de belirttiğiniz gibi donatı yetersizliği etriyelerden kaynaklanmaktadır. Donatı seçiminde programın belirli bir çaptan sonrasını kullanmasına izin vermediğiniz için yeterli etriye seçimi yapılamıyor. Sürekli temel için programın kullanabileceği etriye çaplarını arttırın ya da Levent Bey'in yazdığı gibi çift etriye düzenlemesi yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36.6 KB · Görüntüleme: 7,951
iyi günler. Ekteki projede sürekli temelde etriyer 3 er tane kullanılarak atılmış sanırım bunu 2 yapıp kullanılan demiri 10 luk yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum

Ekli dosyalar

Merhaba

Önerim
--Temel kirişleri arası radye yapıp, radye döşemesi üzerine kolon veya perde koyma program mantığına aykırı,
--Temelin tamamını radye yapmak doğrusu,
--Zemin grubu A görünüyor şayet böyle ise zemin emniyetini %50 artırıp radye kalınlığını 60 cm yaparsan sistem dengeleniyor.
--Nervürlerin iki tanesini çevirdim.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Proje ekte.

Ekli dosyalar

batuhann28522:1jen7lao' Alıntı:
iyi günler. Ekteki projede sürekli temelde etriyer 3 er tane kullanılarak atılmış sanırım bunu 2 yapıp kullanılan demiri 10 luk yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum
Sürekli temeldeki etriye sayısı Betonarme/Parametreler/Sürekli Temel Parametreleri diyaloğunda "Çift etriye için min. B" satırından, donatı çapına Betonarme/donatı seçimi diyaloğundan müdahale edilebilir. Ancak oluşturduğunuz temel sistemi kullandığınız versiyonda program veri girişi açısından hatalı...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri