Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Sürekli temel kirişlerinde çift etriye şartı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhu

Yeni Üye
60*60 oluşturduğum (paspayı=5cm) sürekli temel kirişlerimde projeyi hazırladığım ilgili idare çift etriye atmam gerektiğini iddia etti. Bu durum üzerine yaptığım araştırmada Tbdy 2018 de yer alan 35 cm şartının sürekli temel kirişlerinde geçerli olmadığını gördüm. Normal kat kirişlerinin yüksek sünek kabul edildiğini, temel kirişlerinin ise sınırlı sünek kabul edildiğine ulaştım. Bu durumda çift etriye yapma gibi bir zorunluluğum olmadığını düşünüyorum. Bu konuda görüşlerinizi ve zorunluluklarımı bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Ts500(10.4.3) bi kaç madde sıralamış, sürekli temelleri anlatmıyorum bunlarda kirişler gibi demiş. Ama deprem yönetmeliğinde kirişi anlatırken enine donatı 350mm geçmeyecek maddesini (7.4.4), tutup da Anaaa Ts500de kirişler için anlatılan sürekli temelde geçerli diyodu la, sürekli temelde geçmesin.... Ne alaka yönetmelikler arası geçiş niye yapıyosun. biri ts 500 kendi maddelerini sürekli temele uyguluyor, diğeri tbdy2018. O zaman tüm tbdy maddelerinden kiriş özelliklerini temele atfedelim. Güçlü kolon zayıf Temel yapalım:) Temeli Yüksek sünek kabul edelim:) Rijit kabul etmeyelim:) Sehim veriyosa temelinde altına kolon koyalım:) Görüşüm: Kuvvet oluşmayan yere güç kazandırmak boş israftır. Moment kesme inceleyelim sıkıntıları keşfedelim.

Geri