V11'i Online Satın Alın

Sürekli Temel Zg hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çırak

Yeni Üye
@Ünver ÖZCAN Hocam buyurun yükledim.
- sürekli temelde taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum. sürekli temelin bazı kirişlerine ampatman yaptım, bazılarının genişliklerini yükselttim. yine probemle karşılaşıyorum
- yapıda perdeye gerek görmedim, yapının üzerine çatı kat yapılması planlanıyor, sizce perde kullanmalı mıyım ?
- varsa hatalarım,kusurlarım inceleyip beni uyarır mısınız ?

Ekli dosyalar

- sürekli temelde taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum. sürekli temelin bazı kirişlerine ampatman yaptım, bazılarının genişliklerini yükselttim. yine probemle karşılaşıyorum
tk16 her iki tarafına 10 cm ampartman ilavesi ile,
s03 kolonunu 40/45 yaparsanız hata vermiyor,
merdivenler mesnetlenmemiş mesnetlenince farklı yerlerden hata verebilir,
merdivenlere zemin katta temel gerekir, (havada kalmış)
yapıda perdeye gerek görmedim, yapının üzerine çatı kat yapılması planlanıyor, sizce perde kullanmalı mıyım ?
çatı katı yapılırsa yeniden durum değerlendirmesi yapmak lazım.

Ünver hocam peki bu şekilde temel imalatı sağlıklı olur mu ? Yani yapının bir köşesi ampatmanlı, diğerleri ampatmansız, hatta şimdi bahsettiğiniz ara kirişin ampatmanlı olurken, komşu kirişlerin ampatmansız olması uygulamada sağlıklı mıdır ?
Çatının sadece yüklerini ekleyip bırakıcaz, çelik çatı düşünülüyormuş.
Merdiven altlarına da bağ kirişi düşünüyorum sizce uygun mudur ?

Ünver hocam peki bu şekilde temel imalatı sağlıklı olur mu ? Yani yapının bir köşesi ampatmanlı, diğerleri ampatmansız, hatta şimdi bahsettiğiniz ara kirişin ampatmanlı olurken, komşu kirişlerin ampatmansız olması uygulamada sağlıklı mıdır ?
binadaki temel kirişlerinin ampartmanlarının hepsi aynı olması çoğu zaman mümkün olmayabilir.
Merdiven altlarına da bağ kirişi düşünüyorum sizce uygun mudur ?
bağ kirişi temel yerine kullanılmaz.

Geri