V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

sürekli temelde donatı fazlalığı

sayın forum yetkililerimiz ekte yollamış olduğum projemde kirişli radye yapmak istiyorum ancak yatay doğrultuda atmış olduğum ve radye döşeme yerleştirdiğim hepsi aynı boyuttat olan temel kirişlerinde biraz gereğinden fazla demir gözükmektedir.acaba bu fazla demir miktarının sebebi ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum ayarlarımda mı bir problem var yoksa çıkan sonuçlar doğalmıdır. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. ayrıca radye temel olmadan yalnızca ampatmanlı olarak deneme amaçlı daha küçük ebatlardaki temelle sistem daha rahat kurtarıyor.bu fardan dolayı bu mesajı yazmak istedim.teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Projede veri girişi ile ilgili bir sorun görünmüyor. Kirişli radye temelde zemin etkileri radye döşemeye ve radye döşeme aracılığıyla sürekli temele iletildiği için sürekli temelde kesit etkileri daha fazla çıkabilir.
Sistemde radye temel oluşturulacaksa, kirişsiz radye temel tanımlanmasını ve üst yapı etkileşimli çözüm yapılmasını öneririm. Yönetmelikte C ve D grubu zeminlerde temelde oluşan dönme ve deplasmanların üst yapıda dikkate alınması istenmektedir.
İyi çalışmalar
 
Geri
Üst