V11'i Online Satın Alın

sürekli temelde kesme güvenliği hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gezgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gezgin

Yeni Üye
iki kenardan bitişik nizam olması ve bu bitişik binaların bodrumlarının olmaması sebebiyle bitişik kenardaki temellerimi -0.5 kotuna atmak için(normal temel kotum -2.5) böyle bir çalışma yaptım yalnız anlayamadığım bir sebebten dolayı inanılmaz kesme kuvvetine maruz kalıyor temellerim farklı yöntemler ve yüklemeleri denesemde kesmenin bu denli yüksek cıkmasını anlamlandıramıyorum.acaba temel ile rijit diyaframın birbirine olan yakınlığı mı buna etken? doğru bir çözüm olmadığını bilerek sürekli temel boyutlarında radye temel atarak rapor alabiliyorum (radye temelde kesme güvenliği kontrolu yapmadığı için) iki projede ektedir. görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sn gezgin
Önerilerim:
--Olumsuzluklar perde yüksekliğinin az olmasından kaynaklanıyor,
-- Her iki temel de hatalı,
-- Zemin emniyetini (40 t/m2) bayağı yüksek. Temelin oturacağı zemin sert bir zemin olması lazım. temelde kademe yapmayın. temel kazısında yandaki binalara zarar verme konusunda tereddüt ederseniz, A-B aksını kazıp temeller ve perdesi ile birlikte A-B aksı arasını dökün daha sonra B-C aksına geçerek diğer temelleri de aynı şekilde tamamlayın,
-- Bütün temelleri birbirine her iki istikamette bağlayın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

ünver bey fikirlriniz için teşekkür ederim yalnız yan binalarımda bodrum yok ve hatta temel bile olduğunu düşünmüyorum çünkü çok eski binalar zeminimde oldukça sert gelen etüt raporuna göre z em:5.62 ben 4 aldım (40 ton) mecburen kırıcı kullanılacak dediğiniz yöntem uygulanabilir ama ben proje müellifiyim ve malum piyasa şartları bu methodu müteahhide sunduğumda kabul edeceğini düşünmüyorum makinenin bir kaç sefer yapması zaman ve maddi açıdan.Benim öğrenmek istediğim kısa perde ve kolanların nasıl bu kadar kesme kuvveti oluşturabildiği? bunu analayabilirsem farklı çözüm yollarıyla halletmeye çalışacağım

Geri