V11'i Online Satın Alın

Sürekli Temelde Zemin Emniyet Gerilmesi Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gistkard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gistkard

Yeni Üye
Sayın İdecad Yönetimi;
Ekte gönderdiğim dosyada sürekli temellerde zemin emniyet gerilmesinde hata vermesine karşın hesap bölümünde sürekli temeller zemin gerilmeleri bölümünde gerilmeler emniyet gerilmesini geçmiyor.
Önceden bununla ilgili açılmış konuda negatif zemin gerilmelerinden bahsetmişsiniz fakat temel kirişleri üzerine kot farkından dolayı perde yapmak durumundayım. Açıkçası perdeden dolayı neden negatif gerilme geldiği ve neden tüm temellerde değil de bazı temellerde bu hatayı verdiğini de pek anlamadım açıkçası...Dosyayı inceleyip yardımcı olursanız sevinirim.
(Not: Kolonların üstlerine çelik çatı makasları oturacak ve makasın oturacağı kenar kolonlarda 10 ton orta kolonlarda 20 ton noktasal yük tanımlanmıştır.)
İyi Çalışmalar...

Ekli dosyalar

gistkard":2it543yb' Alıntı:
Sayın İdecad Yönetimi;
Ekte gönderdiğim dosyada sürekli temellerde zemin emniyet gerilmesinde hata vermesine karşın hesap bölümünde sürekli temeller zemin gerilmeleri bölümünde gerilmeler emniyet gerilmesini geçmiyor.
Önceden bununla ilgili açılmış konuda negatif zemin gerilmelerinden bahsetmişsiniz fakat temel kirişleri üzerine kot farkından dolayı perde yapmak durumundayım. Açıkçası perdeden dolayı neden negatif gerilme geldiği ve neden tüm temellerde değil de bazı temellerde bu hatayı verdiğini de pek anlamadım açıkçası...Dosyayı inceleyip yardımcı olursanız sevinirim.
(Not: Kolonların üstlerine çelik çatı makasları oturacak ve makasın oturacağı kenar kolonlarda 10 ton orta kolonlarda 20 ton noktasal yük tanımlanmıştır.)
İyi Çalışmalar...

Sayın gistkard,
Projede Analiz Ayarları /Temel Zemin Sekmesinde ""Temellerde negatif zemin gerilmesi kontrolü yap" seçeneği işaretlenmiş. Gerilme uyarısı veren temellerde de negatif gerilmeler oluştuğu görülüyor.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• negatif_gerilme.PNG
    negatif_gerilme.PNG
    48.7 KB · Görüntüleme: 5,680
Sayın Levent Bey;
Biz temellerde moment etkisi olmaması açısından negatif zemin gerilmesi istemiyoruz diye biliyorum... Eğer "Negatif Gerilme Kontrolü" seçeneğini seçmezsem buna ters bir iş yapmış olmuyor muyuz..?

Geri