V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Sürekli temelde zemin gerilmesi "0" gözüküyor.

Z2, B grubu Zem=20t/m2 Yatak katsayısı 4000 olan bir zemine oturan; rijit olmayan bodrum + zemin + 3 katlı bir binada(her kat tek daire) temel analizi yaptırdığımda(üst yapı etkileşimsiz çözüm yaptırıyorum) 4 tane sürekli temel kirişim hariç diğer kirişlerde analiz sonrası zemin gerilmesi "0"(sıfır) olarak gözüküyor. Buna rağmen 50x50cm boyutlarındaki bu temel kirişlerinde üst düzler 6Ø14 ile 8Ø14 arası değişiyor. Bu normal bir durum mudur arkadaşlar acil yetiştirmem gereken bir proje. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu forumda ilk mesajım, mazur görün. Rapor alıyorum bir sıkıntı yok ama temel kirişlerindeki bu durum neyden dolayı kaynaklanır. Bir yerde hata mı yapıyorum

Merhaba,

Sürekli temellerde zemin geirlmesinin sıfır gözükmesi hatalı veri girişinden kaynaklanır. Temel sisteminde bazı temeller kolon objesi altında kalmış olabilir, sürekli temel düğüm noktaları kolon üzerine denk gelmemiş olabilir, vb...
Temel verilerinizi yukarıda durumlara göre kontrol etmenizi öneririz. Sorunu çözemezseniz proje dosyasını ekleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Levent bey öncelikle ilgilendiğniz için çok teşekkür ederim. cde uzantılı dosya 6.22mb olduğu için eklememe izin vermedi, nasıl yollayabilrim. İşin içinden çıkamadım.

antediluvian35":2gbac1au' Alıntı:
Levent bey öncelikle ilgilendiğniz için çok teşekkür ederim. cde uzantılı dosya 6.22mb olduğu için eklememe izin vermedi, nasıl yollayabilrim. İşin içinden çıkamadım.
upload istelerine yükleyip link verebilirsiniz...

antediluvian35":25vmf365' Alıntı:
Sanırım sorunu halletim ancak temel birleşimlerinin hatasız olup olmadığından çok da emin değilim. upload linkini veriyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

S5-S7-S8 kolonlarına temeller bağlanmıyor.( Bunun sebebi import ettiğiniz objelerle kolon yerleşim yerlerinin ve aks kesişimlerinin uyumlu olmaması) Sürekli Temel Bilgileri ve Statik Sonuçları raporundan temellerin sol ve sağ ucundan hangi elemana bağlandığı kontrol edilebilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Levent Bey kusura bakmayın henüz 7-8 aydır proje işiyle uğraşıyorum. İlgiliniz sabrınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz kolonlar aks kesişimlerine denk gelmemiş sanırım. S7 kolonunu ben kaçıklıklı yerleştirmek istedim, şimdi de aks kesişimine yerleştirdikten sonra kaçıklık kullandım. Şu anki durumu kontrol edebilmeniz için, tekrardan link veriyorum. Çizimlere bu şekilde geçmemde bir sıkıntı var mı.

antediluvian35":2vnmgrm3' Alıntı:
Levent Bey kusura bakmayın henüz 7-8 aydır proje işiyle uğraşıyorum. İlgiliniz sabrınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz kolonlar aks kesişimlerine denk gelmemiş sanırım. S7 kolonunu ben kaçıklıklı yerleştirmek istedim, şimdi de aks kesişimine yerleştirdikten sonra kaçıklık kullandım. Şu anki durumu kontrol edebilmeniz için, tekrardan link veriyorum. Çizimlere bu şekilde geçmemde bir sıkıntı var mı.

*TKB104-TKB113 ve TKB114 nolu Sürekli Temeller S07 kolonuna bağlanmıyor.
Bir önceki mesajımda temelin bağlandığı elemanları nasıl kontrol edebileceğinizi söylemiştim....
Sürekli Temel Bilgileri ve Statik Sonuçları raporundan temellerin sol ve sağ ucundan hangi elemana bağlandığı kontrol edilebilir.

Not: Genel Ayarlar diyaloğunda Düğüm Noktalarını Göster seçeneğini işaretleyerek objelerin düğüm noktalarını görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• S07.PNG
    S07.PNG
    162 KB · Görüntüleme: 6,489
  • örnek_3000-21.cde
    örnek_3000-21.cde
    282 KB · Görüntüleme: 471
Seçmeli raporlar kısmında 'Sürekli temel bilgileri ve statik sonuçları' sekmesini işaretlememişim, şimdi işaretleyince uyarınızı ben de gördüm. Çok teşekkür ederim Levent Bey. İyi günler.

Geri