Sürekli temelden sonra her projede farklı hatalarla karşılaşma durumum.

Kolay gelsin ekte sundugum projede birden fazla hata aldım. Datamda sorun olma durumu var mıdır? İlk tasarladıgım temelde almamışken şimdi aldım. Bu tarz durumlar datadan dolayı olma ihtimali var mıo? İyi akşamlar dilerim.
 

Ekli dosyalar

Öncelikle kolay gelsin.

Birincisi paneller altına sürekli temel tanımlarken panelin sağ ve sol ucu olmak üzere iki düğüm noktasına da sürekli temeli bağlamanız gerekir. Yani sürekli temel uzunluğu:
1- panel altında panel uzunluğu kadar
2- iki panel arasında panel uç düğüm noktasından diğer panel uç noktasına kadar
3- konsol temelde panel ucundan konsol uzunluğu kadar olacak şekilde tanımlanmalı.

1721472952039.png


yukarıda bahsettiğim şey aşağıda t1, t2 .... diye görünüyor. Ayrıca X ile gösterdiğim yerler radyeye bağlanmaz: öncelikle programın işleyişi gereği bağlanmaz sonrasında zaten radyeniz alt kotta olduğu için bağlanamaz.

Biraz boyutlarla biraz yerleşimle oynayarak açık mavi ile çizdiğim çizgiler gibi tam sürekli temeller elde edilebilir.

1721473595682.png


Kirişten konsol olarak çalışan kirişler yapmayınız.
Merdiveni yerleştirip mesnetleyin. Oradaki yırtık döşemeyi buna göre irdeleyin. D85 döşemesi 12cm ile bu şekilde çalışması zor görünüyor.
Dış ve iç bütün duvarlar için 13 cm tuğla girmişsiniz?



1721473868215.png

Kenetlenme boyu hatasını donatı çaplarını küçülterek yada kirişin bağlandığı kolonun/perdenin o yönünün genişliğini artırarak halldebilirsiniz.
40cm radye 7 kat için yeterli bir kalınlık değildir. Zımbalama yetersiz olması bu durumda normal.
Bazı kolonların yönlerini ters çevirerek yada kolon ve/veya kiriş boyutlarıyla oynayarak "kolon kiriş birleşim kesme güvenliği" problemini giderebilirsiniz. Gerekirse beton kalitesini biraz daha artırabilirsiniz.

Sorduklarınıza ne kadar cevap oldu bilmiyorum ama öncelikle giderilmesi gereken problemler olduğu için bu şekilde yazdım. Kolay gelsin. İyi çalışmalar dilerim.

NYILMAZ
 
Son düzenleme:
Geri
Üst