V11'i Online Satın Alın

Sürekli Temelle Çözülmüş proje radye de çözülmüyor...

gencideci

Etkin Üye
Sürekli Temelle 80'e80 çözdüğüm bir proje var. Müşteri Radye temel istemiş. Radye ile çözmeye çalıştığımda hata veriyor. Kalınlığı ne kadar artırırsam artırayım hatayı gideremedim. Lütfen yardım...

Ekli dosyalar

gencideci":3btjrf6s' Alıntı:
Sürekli Temelle 80'e80 çözdüğüm bir proje var. Müşteri Radye temel istemiş. Radye ile çözmeye çalıştığımda hata veriyor. Kalınlığı ne kadar artırırsam artırayım hatayı gideremedim. Lütfen yardım...
Projenizdeki sürekli temel veri girişi hatalı. Sürekli temellerin düğüm noktaları kolon objesinin üzerine denk gelmeli ve panellere düğüm noktalarından bağlanmalı. (Sürekli temel Betonarme diyaloğuna bakılırsa tüm gerilmelerin sıfır hesaplandığı görülebiliyor.)

Bunun dışında ;

*P01 panelinin kotu hatalı. Her katta -80 cm kot girilmiş.
*Zemin emniyet gerilme değeri 2.2 tf/m2 gibi çok küçük bir değer girilmiş. Sanıyorum 22 tf/m2 olacaktı.
*1.Bodrum katta çevre perdeleri olmadığı için analiz ayarlarında "üst rijit bodrum katı numarasının" -2 girilmesi uygun olur.

Yukarıda belirtilen durumlar projede düzeltildiğinde ekteki örnek olduğu gibi temel sistemi kirişsiz radye temel dizayn edildiğinde herhangi bir sorun görünmüyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

projenizi biraz inceledim hatalar tespit ettim 1) bodrumunuz perdelerle çevrili deil ama siz rijit kabul etmişsiniz ? 2) anladığım kadarıyla kapalı çıkmalar var fakat kapalı çıkmaların olduğu kirişlerde duvar yükü yok ? 3) sisteminiz asmolen sistem olmasına ragmen kaplama yükünüz az ? 4) tipik kiriş tanımlamalarınız hatalı 5) kiriş bağlantıların daha sağlıklı olabilir saplamar konusunda Projenizi biraz daha sağlıklı bir şekilde incelemen lazım..

Levent Özpak":2i25qqrr' Alıntı:
gencideci":2i25qqrr' Alıntı:
Projenizdeki sürekli temel veri girişi hatalı. Sürekli temellerin düğüm noktaları kolon objesinin üzerine denk gelmeli ve panellere düğüm noktalarından bağlanmalı. (Sürekli temel Betonarme diyaloğuna bakılırsa tüm gerilmelerin sıfır hesaplandığı görülebiliyor.)

Bunun dışında ;

*P01 panelinin kotu hatalı. Her katta -80 cm kot girilmiş.
*Zemin emniyet gerilme değeri 2.2 tf/m2 gibi çok küçük bir değer girilmiş. Sanıyorum 22 tf/m2 olacaktı.
*1.Bodrum katta çevre perdeleri olmadığı için analiz ayarlarında "üst rijit bodrum katı numarasının" -2 girilmesi uygun olur.

Yukarıda belirtilen durumlar projede düzeltildiğinde ekteki örnek olduğu gibi temel sistemi kirişsiz radye temel dizayn edildiğinde herhangi bir sorun görünmüyor.

İyi çalışmalar

Evet Farketmemişim bütün dediğiniz hataları. Çok dikkatlisiniz çok teşekkürler...

Geri