V11'i Online Satın Alın

SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR HATASI...ACİLLLLL

SİSTEM ÇÖZÜELEMİYOR HATSI VERİYOR SİSTEME MERDİVEN EKLEYİNCE GEOMETRİ KONTROLÖNDE SADECE YNI İSİMLİ OBJLER VAR UYARISI VAR...NEDEN BÖYLE OLDU ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....ACİLLL..:(

Ekli dosyalar

Problem zemin katta sol taraftaki merdivenle alakalı. Merdiveni silip yeniden düzenleyin.

freegenc35":2s364riy' Alıntı:
SİSTEM ÇÖZÜELEMİYOR HATSI VERİYOR SİSTEME MERDİVEN EKLEYİNCE GEOMETRİ KONTROLÖNDE SADECE YNI İSİMLİ OBJLER VAR UYARISI VAR...NEDEN BÖYLE OLDU ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....ACİLLL..:(
Merhaba,

Merdiven mesnetleri yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenmiş. Zemin katta sol taraftaki merdivenin başlangıç ve bitişi hiç elemana bağlanmıyor. Merdiven mesnetlerini yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenleyince analiz yapılabilecek. Ayrıca merdivenler yapı ile birlikte çöüm koşullarına göre düzenlendiğinde Yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılması uygun olur.

İyi çalışmalar

Naıl başlangıcı ve bitişi hiç bir yapıya bağlanmıyor başlangıcı bodrum katın tabliyesine bitişide oraya bi sahanlık gbi döşeme tanımlayacam oraya bağlanıyor....merdiveni silip bir deneyeyim bakalım olcak mı ?

Sistemi Yarı Rijit Diyafram şeklinde Çözdüğümde ise k29 bodrum Nmax Aşılıyor hatası veriyor ama başka bi şey göstermiyoo bu sorunla ilk defa karşılasıyorum nasıl çözülcekk ?

freegenc35":2nkaj5a2' Alıntı:
Naıl başlangıcı ve bitişi hiç bir yapıya bağlanmıyor başlangıcı bodrum katın tabliyesine bitişide oraya bi sahanlık gbi döşeme tanımlayacam oraya bağlanıyor....merdiveni silip bir deneyeyim bakalım olcak mı ?
Sahanlığı tanımlamadığınız için hiç bir yere bağlanmıyor...

freegenc35":2nkaj5a2' Alıntı:
Sistemi Yarı Rijit Diyafram şeklinde Çözdüğümde ise k29 bodrum Nmax Aşılıyor hatası veriyor ama başka bi şey göstermiyoo bu sorunla ilk defa karşılasıyorum nasıl çözülcekk ?
Nmax uyarısı kirişe gelen eksenel yükün yönetmelik şartlarını sağlamadığını gösterir. TDY 2007 madde 3.4.1.2 ye göre Nd<=0.1*Ac*Fck olmalıdır. Bu durumda kiriş boyutu büyütülebilir, kirişe gelen eksenel yükü azaltacak şekilde taşıyıcı sistem iyileştirilebilir. Veya Tdy 2007 madde 3.3 e göre kirişler kolon gibi donatılandırılabilir.

Sizce ben Merdivenleri sisteme dahil etmeli öle mi çözdürmeliyim yoksa etmeden mi çözdürmeliyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

freegenc35":1iv152lx' Alıntı:
Sizce ben Merdivenleri sisteme dahil etmeli öle mi çözdürmeliyim yoksa etmeden mi çözdürmeliyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Eğer yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılacaksa, merdivenler sisteme dahile dilebilir. Tam rijit diyafram kabulüne göre analiz yapılıyorsa merdivenleri sisteme dahil etmemek uygun olur.
Bence yapıda tam rijit diyafram kabulu yapılabilir.

sistem çozulemiyor hatası veriyor ide7 versiyonu kullanıyorum (demo). benım merak ettigim lısanslı programında boyle hata verıyor mu

alfon123":38miid1i' Alıntı:
sistem çozulemiyor hatası veriyor ide7 versiyonu kullanıyorum (demo). benım merak ettigim lısanslı programında boyle hata verıyor mu

Merhaba,

Sistem çözülemiyor mesajı genelde veri hatasından kaynaklanan bir probleme işaret eder. Çerçeve sistemi matematiksel olarak doğru oluşmadığında açığa çıkar. Öncelikle geometri kontrolü yapılararak programın ilettiği durumları gidermek gereklidir. Sonra analize geçilmelidir.

Doğru veri girildiğinde ne demoda ne de lisanslı programda bu tarz bir hata oluşmaz. Projenizi mesaja eklerseniz sorunu gidermenize yardımcı oluruz.

Geri