Merhaba,freegenc35":2s364riy' Alıntı:SİSTEM ÇÖZÜELEMİYOR HATSI VERİYOR SİSTEME MERDİVEN EKLEYİNCE GEOMETRİ KONTROLÖNDE SADECE YNI İSİMLİ OBJLER VAR UYARISI VAR...NEDEN BÖYLE OLDU ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....ACİLLL..
Sahanlığı tanımlamadığınız için hiç bir yere bağlanmıyor...freegenc35":2nkaj5a2' Alıntı:Naıl başlangıcı ve bitişi hiç bir yapıya bağlanmıyor başlangıcı bodrum katın tabliyesine bitişide oraya bi sahanlık gbi döşeme tanımlayacam oraya bağlanıyor....merdiveni silip bir deneyeyim bakalım olcak mı ?
Nmax uyarısı kirişe gelen eksenel yükün yönetmelik şartlarını sağlamadığını gösterir. TDY 2007 madde 3.4.1.2 ye göre Nd<=0.1*Ac*Fck olmalıdır. Bu durumda kiriş boyutu büyütülebilir, kirişe gelen eksenel yükü azaltacak şekilde taşıyıcı sistem iyileştirilebilir. Veya Tdy 2007 madde 3.3 e göre kirişler kolon gibi donatılandırılabilir.freegenc35":2nkaj5a2' Alıntı:Sistemi Yarı Rijit Diyafram şeklinde Çözdüğümde ise k29 bodrum Nmax Aşılıyor hatası veriyor ama başka bi şey göstermiyoo bu sorunla ilk defa karşılasıyorum nasıl çözülcekk ?
Eğer yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılacaksa, merdivenler sisteme dahile dilebilir. Tam rijit diyafram kabulüne göre analiz yapılıyorsa merdivenleri sisteme dahil etmemek uygun olur.freegenc35":1iv152lx' Alıntı:Sizce ben Merdivenleri sisteme dahil etmeli öle mi çözdürmeliyim yoksa etmeden mi çözdürmeliyim bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
alfon123":38miid1i' Alıntı:sistem çozulemiyor hatası veriyor ide7 versiyonu kullanıyorum (demo). benım merak ettigim lısanslı programında boyle hata verıyor mu