Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Saçak Döşeme - Kiriş veya Kirişlerin Bağlantısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ustun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ustun

Kıdemli Üye
Merhaba,

Çalıştığım prode kapı üstünde ekteki görsel dosyadaki saçak var. Bu saçak döşeme K10 kirişinden başlayarak K09 kirişine gelmeden S06 kolonunda bitiyor. Bu durumda K10 kirişinde "Özellikler" - "Statik/Betonarme" - "Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor" ibaresini işaretlemem gerekir mi? Aynı seçeneği K09 kirişinde işaretledim burada.

Ekli dosyalar

• Saçak - Kiriş.png
    Saçak - Kiriş.png
    24.4 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba. Konu başlığını " Saçak Döşeme - kirişin veya kirişlerin bağlantısı" veya "Saçak Döşeme - kirişe veya kirişlere bağlantısı" şeklinde düzeltebilir misiniz?

Merhaba,

Çalıştığım prode kapı üstünde ekteki görsel dosyadaki saçak var. Bu saçak döşeme K10 kirişinden başlayarak K09 kirişine gelmeden S06 kolonunda bitiyor. Bu durumda K10 kirişinde "Özellikler" - "Statik/Betonarme" - "Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor" ibaresini işaretlemem gerekir mi? Aynı seçeneği K09 kirişinde işaretledim burada.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Rıdvan Bey merhaba. Ben yönlendirdiğiniz sayfayı biliyorum. İçeriye devam etmiyorsa işaretlenmesine gerekmeyebilir İlginiz için teşekkür ederim. Fakat ben yaptığım işlemin doğru olup olmadığını öğrenmek için bu mesajı açtım. Belki yanlış bir işlem yaptım. O yüzden yine de sormak istedim. O zaman sadece K09 kirişinde mi bu seçeneği seçmem gerekiyor? K10'da seçsem sorun olur mu?

her iki durumu deneyip en gayri müsait olanını alınız.
@Ünver ÖZCAN Bey aklıma geldi. Böyle durumlarda performans analizi yapacak olursam yine en gayri müsait durumu alayım değil mi? Bir de en gayrı müsait döşeme mesnet momentlerinin maksimum olması durumu mudur?

Her iki kirişte bu seçenek işaretli olduğu zaman mesnet momenti -0.99 tm/m sadece alttaki kirişte seçili olduğu zaman -1.04 tm/m çıkıyor. Hatta iki kirişte seçeneği kaldırınca -0.91 tm/m değeri çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
@Ünver ÖZCAN Bey aklıma geldi. Böyle durumlarda performans analizi yapacak olursam yine en gayri müsait durumu alayım değil mi? Bir de en gayrı müsait döşeme mesnet momentlerinin maksimum olması durumu mudur?

Her iki kirişte bu seçenek işaretli olduğu zaman mesnet momenti -0.99 tm/m sadece alttaki kirişte seçili olduğu zaman -1.04 tm/m çıkıyor. Hatta iki kirişte seçeneği kaldırınca -0.91 tm/m değeri çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım?
bu farklar çok küçük olduğundan en fazlasını alıp hesap yaptırın.
performans hesabında da en fazlasını alıp donatı sabitlemesi yaptıktan sonra hesap yaptırabilirsiniz.

Geri