V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Saçak döşemesi kalınlığı kurtarmıyor

Merhabalar projeme 50 cm saçak döşemesi tanımlamak istiyorum fakat açıklık fazla olduğundan sanırım.Döşeme kalınlığı şartını sağlamıyor 17-18 cm döşeme kalınlığında kurtarabilmekte ama daha önce saha imalatında hiç 18 cm saçak döşemesi görmedim.Sadece kapalı çıkmadaki kirişi uzatınca sağlıyor fakat imalat sonrası saçak altı kiriş nasıl olur hiç görmedim.Kirişi uzatmadan saçak döşemesi tanımlayabilir miyim?

Ekli dosyalar

Merhaba konsol döşemelerde L/12 kuralı var. 12cm kalınlığında bir döşeme 144cm'ye kadar uzatılabilir. Projene baktım projende çatı saçaklarının hepsini sorunsuz çıkartabilmen gerekiyor.
Sorduğun soru dışında önerilerim var.
Mimariden altlığı alırken bodrum kat zemin kat vs ayrı ayrı wblock komutuyla autocad dışına çıkarabilirsin, ardından idecadde imbort ederken blokla daha sonra Değiştir-Obje katmanını değiştir ile katmanını değiştirirsen direkt projeyi tasarlarken üst üste oturtarak tasarlayabilirsin altlıkla işin bitince katmanlardan açıp kapatabilirsin.
Saplama gelen kirişleri derinleştirebilirsin Örn: K42-K16 vs.

Merhaba konsol döşemelerde L/12 kuralı var. 12cm kalınlığında bir döşeme 144cm'ye kadar uzatılabilir. Projene baktım projende çatı saçaklarının hepsini sorunsuz çıkartabilmen gerekiyor.
Sorduğun soru dışında önerilerim var.
Mimariden altlığı alırken bodrum kat zemin kat vs ayrı ayrı wblock komutuyla autocad dışına çıkarabilirsin, ardından idecadde imbort ederken blokla daha sonra Değiştir-Obje katmanını değiştir ile katmanını değiştirirsen direkt projeyi tasarlarken üst üste oturtarak tasarlayabilirsin altlıkla işin bitince katmanlardan açıp kapatabilirsin.
Saplama gelen kirişleri derinleştirebilirsin Örn: K42-K16 vs.
İlginiz için teşekkür ederim ama ön cephede sanırım döşeme kalınlığını kabul etmeyen kısım 144 cm den uzun sanırım.Zaten sadece iki kısımda kirişleri uzattım çok denedim ama olmadı.Tek parça olmasın döşeme kenarı ile bölmek istedim ama o da olmadı

Şimdi size göndereceğim diye kirişleri düzelttim döşeme kenarlarını böldüm tekrardan döşeme tanımladım sistem kabul etti.Yine sayenizde çözmüş oldum teşekkür ederim

Geri