V11'i Online Satın Alın

Saçaklar kısa doğrultuda filkete ile çalıştırılmalı

Merhabalar. Bir çok forumda aradım lakin bulamadım. Belediyeden projem hakkında böyle bir geri dönüt aldım lakin ne yapmam gerektiği konusundan bir fikre sahip değilim. Bu sorunu nasıl çözüp saçakları kısa doğrultuda filkete ile nasıl çalıştırmalıyım bunun için programın bize sunduğu bir seçenek var mı?

Merhabalar. Bir çok forumda aradım lakin bulamadım. Belediyeden projem hakkında böyle bir geri dönüt aldım lakin ne yapmam gerektiği konusundan bir fikre sahip değilim. Bu sorunu nasıl çözüp saçakları kısa doğrultuda filkete ile nasıl çalıştırmalıyım bunun için programın bize sunduğu bir seçenek var mı?
projenizi ve belediyenin isteklerini ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ünver Bey merhabalar. O zaman size başka sorularımda olacak belediyenin gönderdiği dwg formatını yükleyemiyorum manuel olarak elle soracağım.
1- Temel aplikasyon planında x ve y yönündeki kesitler istenmiş lakin ben programdan analiz aldığımda bu kesitler benim karşıma çıkmıyor bunları hangi ayarı aktif hale getirdiğimde görebilirim.
2- Perde boşlukları sisteme eklenmelidir diye bir geri dönüş almışız bu konu hakkında herhangi bir fikre sahip değilim bu boşlukları sisteme nasıl ekleyeceğim.
3- Hurdi döşemelerde uzun doğrultuda pilye çalıştırılmaz diye bir sorunla karşı karşıyayız bunun çözümü nedir?
4- Kalıp aplikasyonlarında donatı uzunluklarının düzeltilmesi konusunda uyarı almışım lakin donatıları program otomatik olarak yerleştiriyor bu konu hakkında ne yapmam gerekli?
5- Saçaklar kısa doğrultuda filkete ile çalıştırılmalı sorunu nedir?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

@Ünver ÖZCAN Hocam kusura bakmayın. Şuan üstünde çalıştığım projeyi yollamışım dalgınlıkla. Doğru projeyi yeniden revize ettim kazancı statik şeklinde. Sorular aynı proje şuan aktif olarak yüklü olan.

merhaba önerilerim;
modelleme hataları
--s5 kolonu hesap yaptırıldığında b hatası veriyor,
--su basman katı olarak verdiğiniz katta döşeme olmadığı için bu katı kaldırın kolonların boylarını artırarak su basman perdelerini üst kattan verin,
--temel girilmemiş, (temelsiz bina olmaz)
--merdiven yapılacaksa mesnetlenip girilmeli yapılmayacaksa modellemeden silin, (üst kotu hatalı, temele mesnetlenmemiş, kalınlığı yetersiz)
--1. kat tavanı saçakları tek döşeme olarak verilmiş bundan dolayı çizimde de hatalar oluşuyor, (saçak döşeme uzunluğu bitişik döşeme kenarı kadar olacak şekilde ayrı ayrı girin.)

En son paylaştığınız projeyi merdiven/saçak/kiriş ebatları/temeli mütemadi olarak düzelttim kolonları isterseniz 30/50 veya daha da küçültebilirsiniz. (bina giriş merdiveni perdeye ankastre alındı çizimde donatısını perde içine uzatılacak)

Ekli dosyalar

@Ünver ÖZCAN Hocam teşekkür ederim. Bir şey soracağım size temeli mütemadi olarak düzelttim demişsiniz. Bunu nereden yaptınız? Sürekli temeli çizdikten sonra herhangi bir tiki aktifleştirmem ya da manuel olarak herhangi bir şey yapmam mı gerekli? Birde bodrum katta L şeklinde dışarıya doğru çıkan perdeler için perde başlıkları istendi lakin bu başlıkları tanımlamam halinde oraya perde tanımlayamam yönetmelikten dolayı bu sorunu nasıl çözmeliyiz?

Geri