V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

sağlıklı bir mesnetleme için kolonunu uzatmalı mıyım?

Merdivende 12. basamak sahalık olduğu için yerinde sağlıklı bir mesnetleme için oradaki S4 kolonunu uzatmalı mıyım? bir de benim de radye temelde asansör boşluğu var ve orada 23fi14/17 ilave var.programda boşluksuz çözdüğümüz için ilaveler perde altına veriliyor fakat boşluğu verdikten sonra donatı boşluğa uzanmış gibi olmaması için yerini sağa kaydırsam sorun olur mu

Ekli dosyalar

Asansör çukuruna gelen ilave aşağıdaki gibi ikiye bölünerek hem ana radye hemde kuyuya yerleştirilmesi uygun olabilir.
Alt resimde kesitte görünümünde donatının iki parça halinde nasıl yerleştirilebileceği örneklendi
1730800022999.png

Oluşturduğunuz kullanıcı tanımlı merdivenin sahanlığında hem 3b modelde hemde analiz modelinde sorun var.

1730800916790.png

Onun yerine standart merdivenlerde "merdiven10.stm" kullanılabilir.
10 versiyonunda "çıkış yönü çevir" opsiyonu kullanılmamalıdır.
1730800988089.png

cevaplarınız için çok teşekkür ederim yasin bey dediklerinizi yapacağım, peki ara sahanlık kirişi atmadığım için merdivenin sağlıklı mesnetlenmesi için S4 kolonunu uzatmam gerekir mi? bu haliyle merdivende inşaat sırasında sorun yaşanır mı?

yasin bey hazır merdivende mimariye göre olan 12. basamak sahanlığını doğru yerde oluşturamıyorum,kullanıcı tanımlı oluştururken de o basamak hep kesik oluşuyor? yardımcı olabilir misiniz nerede hata yapıyorum anlamadım

Program içerisindeki standart merdivenlerden "merdiven10.stm" kullanılarak ekteki projede oluşturuldu.
10 versiyonda "çıkış yönü çevir" opsiyonunu kullanılamıyor analiz modelinde hata oluşmakta.
Bu durum 11 versiyonunda düzeltilmiştir.
Analiz için bunu sorun oluşturacağı düşünmüyorum. Analiz için projedeki gibi devam edilebilir.
Merdiven çizimleri alınırken "çıkış yönü çevir" opsiyonu aktif yaparak çizim alabilirsiniz.
Kısmen döner merdiven olduğu için otomatik verilen çizimlerde düzenleme ihtiyacını çıkacaktır.
mimarideki merdiven çizimini altlık olarak kullanarak 2B düzenleme araçları ile çizimlerin düzenlenmesi gerekebilir.
1730818626215.png

Ekli dosyalar

Geri