V11'i Online Satın Alın

Sahanlık donatısı ? RM VE KM farkı

cakilomer

Tanınmış Üye
Merhabalar herkese iyi çalışmalar Ekte gönderdiğim projede bodrum kattaki D4 sahanlık döşemesinin donatıları oluşturulamıyor.Silip tekrar attım ama sonuç başarısız.Yardımcı olabilen varsa memnun olurum.
2)Zemin katta ara sah kirişinden kaynaklandığını düşündüğüm RM VE KM arasındaki mesafe farkı sizce normal mi? Zemin katta ki burulma değeri bu kadar aşırı çıkmadığı için şaşırdım.Yardımcı olabilene müteşekkirim. , iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

ama eksik veri girişi yapmıssınız benim gönderdiğim proje üzerinden baksanız daha faydalı olabilir

cakilomer":2l3h80cn' Alıntı:
Merhabalar herkese iyi çalışmalar Ekte gönderdiğim projede bodrum kattaki D4 sahanlık döşemesinin donatıları oluşturulamıyor.Silip tekrar attım ama sonuç başarısız.Yardımcı olabilen varsa memnun olurum.
Merhaba,

D04 döşemesinin bağlandığı K10 kirişini seçip obje özellikleri komutunu tıklayın. Açılan kiriş ayarları diyaloğu/Statik betonarme sekmesinde "Bu kiriş konsol taşıyor" seçeneğini işaretleyin. Aynı işlemi P09 paneli için de yapın.

2)Zemin katta ara sah kirişinden kaynaklandığını düşündüğüm RM VE KM arasındaki mesafe farkı sizce normal mi? Zemin katta ki burulma değeri bu kadar aşırı çıkmadığı için şaşırdım.Yardımcı olabilene müteşekkirim. , iyi çalışmalar
Zemin kattaki -170 cm kotundaki D9 döşemesi ve kat kotundaki döşemeler "bağlantı ne olursa olsun otomatik rijit diyafram oluştur" seçeneği işaretlenerek aynı rijit diyaframda çözülmüş. D9 döşemesi ara katta olduğu için" rijit diyafram oluşturma" seçeneği işaretlenerek çözülmesi uygun olur.

İyi çalışmalar

Geri