V11'i Online Satın Alın

Sanayi Yapısı Bağ Kirişleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan onrkrtc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onrkrtc

Yeni Üye
Merhabalar,

sanayi yapısı projesinde tek yönlü sürekli temel kullanmayı planlıyorum. Hol genişliği (Kolonlar arası) net açıklık 17 m. Sürekli temelleri bağlamak için bağ kirişin min. boyutları 60x60 oluyor. Önceki uygulanmış projelere baktığımda bazılarında direkt olarak 30x50'lik bağ kirişleriyle geçmiş ya da ortaya "fiktif temel" koyup, 30x30 luk bağ kiriş kullanılmış.

-Ortaya su basman seviyesini geçmeyecek şekilde kolon-temel tanımlayınca, bağ kirişi en kesit boyutları düşürülebiliyor. "Fiktif temele benzetmeye çalıştım"

Bu ne kadar doğru olur?

Ekli dosyalar

Merhaba
onrkrtc":eq8vdsdt' Alıntı:
-Ortaya su basman seviyesini geçmeyecek şekilde kolon-temel tanımlayınca, bağ kirişi en kesit boyutları düşürülebiliyor. "Fiktif temele benzetmeye çalıştım"

Bu ne kadar doğru olur?
Önerim
Böyle yaparsanız kendinizi, mal sahibini, proje kontrolden geçebilse dahi kontrol yapanlarını tam manasıyla kandırmaca olur.
Yönetmeliklerde uymaz.
Niye böyle bir şeyi yapacaksınız anlamadım.
Çok az beton ve donatı azalması olur.
Böyle bir yapı için çok önemsiz tasarruf.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Merhaba,

öncelikle tasarım aşamasındayız. Aslında mevcutta yapılan işlere (onaylı, denetimli) benzetmeye çalıştım diyelim. Hatta bu ay ihalesi yapılacak bir devlet işindeki bağ kirişler 30x100'dü ve her iki kolon da bir atılmıştı. Açıklığı da 18 m. Sonuç olarak 5-6 projeye baktım; hepsinde genişlik 30 cm, yükseklik 30-100 cm arasındaydı.

Geri