V11'i Online Satın Alın

SAP2000 verisi olarak kaydet butoum yok

MERHABALAR ARKADAŞLAR;

BİR PROJEMDE KARŞILAŞTIRMA YAPMAK İSTİYORUM FAKET ESKİ VERSİYONDAKİ PROJE SEKMESİNDE BULUNAN SAP2000 VERİSİ OLARAK KAYDET BUTONUM AYNI YERİNDE DEĞİL?
BUNLARI BİRTEK BEN Mİ YAŞIYORUM?

Re: SAP2000 VERİSİ OLARAK KAYDET BUTONUM YOK???

Projeyi 7 versiyon olarak kayıt yapıp 7 versiyondan aktarın ve karşılaştırın. 7 versiyona aktardığınızda 8 versionda duvar yükü otomatik kat yüksekliği esas olunarak da hesaplanabildiği için 7 versiyon olarak kayıt yaptığınıza 7 versiyon ile 8 versiyonun duvar tanımlamalarının aynı olduğunu gorup öyle sap progranına aktarın.

7 versiyonda yapılıp 8 de açılan projelerde duvar yükleri 8 e aynen aktarılmaktadır. Yukarıda bahsedilen durum 8 den 7 ye aktarma olunca geçerldir ve dikkat edilmelidir.

İsmail Bey yani aynı anda 7 versiyonunu da kurmamız icap edecek doğru mu anlıyorum? Peki ileride 7 versiyonunda ihtiyaç duymadan bunu yapabilecek miyiz?
.

emreyaykin":1exersc3' Alıntı:
İsmail Bey yani aynı anda 7 versiyonunu da kurmamız icap edecek doğru mu anlıyorum? Peki ileride 7 versiyonunda ihtiyaç duymadan bunu yapabilecek miyiz?
.
Yakın vadede böyle bir imkan olmayacak. Amaç sonuç karşılaştırma ise bunu ancak 7 veriyon aracılığıyla yapabilirsiniz.
Sap programına aktarma ve sapın versiyonlar arası data değiştirmesi bize ciddi geliştirme maliyeti getiriyor. Kendi programımızın bile versiyonlar arası geçişinde eskiversiyonlarla data uyumluluğu sağlamak bir geliştirme yükü iken "elalemin" programı için boyle bir data uyumluluğu bizim için kısa vadede ciddi lüks. İleriki versiyonlarda kullanıcılarımızın öncelikleri ve piyasa istekleri açısından tekrar değerlendirir planlar ve gündeme alabiliriz.

Teşekkür ederim İsmail Bey buda yeterli olacaktır. Bizler sizlerin en iyisi için sürekli çalıştığınızdan zerre şüphe duymuyoruz. Elbet yeniden eklenecektir. Kolay gelsin

fikir ve istek olarak belirtmeliyimki sağlama yapabilmemiz için sap versiyonunuda yapmanız ciddi bir özellik olur

kaankoc":3c2oiv0l' Alıntı:
fikir ve istek olarak belirtmeliyimki sağlama yapabilmemiz için sap versiyonunuda yapmanız ciddi bir özellik olur
Sağlama yapabiliyorsunuz. Direk olarak 8 versiyon sapa data aktarmaz.

Sağlama yapmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.
1) Sağlama yapacağınız projeyi 7 versiyonda giriniz.
2) projenizi 7 versiyonundan sapa aktarınız. Boylece 7 versiyonun doğruluğunu test ettiniz
3) Aynı projeji 8 versiyon ile açınız.
4) 8 versiyon ile sap sonuçlarını karşılaştırınız.

Geri