Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

sehim sınırı aşılması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tedarmi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın tedarmi,

Projenizde S4, S5 kolonlarınız 1. ve 2. katta üst üste oturmuyor. Ayrıca Bazı kolonlarınızda kolon kiriş birleşim güvenliği sağlamıyor. Lütfen gözden geçiriniz. Sehim konusuna gelince;

Değerli Arkadaşlar,

Öncelikle sayın tedarmi'den özür dileyerek bir kaç kelime yazmak istiyorum. Yazacaklarımın hiç biri sayın tedarmi'nin şahsı ile alakalı değildir. Başta bunun bilinmesini arzu ediyorum.

Sehim sorununu en kolay kirişin yüksekliğini arttırarak çözersiniz. Tabi bunu yazınca herkesin "bunu bizde biliyoruz" dediğini duyar gibi. Ama bir öz eleştiri yapmak istiyorum. Bu kadar açıklıkları 30 cm kirişlerle geçmeye kalkmak ne kadar doğrudur bilemiyorum. Beton kaliteleri çok yüksek değil. Deprem bölgesi deseniz 1. derece. Sistemlerde perdeler de yok yada yok denecek kadar az, var olanlar da fizibıl değil.

Böyle sistemlerde 30 cm kiriş yüksekliği bence çok büyük cesaret ister. Cesaret konusunda kimseden geri kalmadığımı, oldukça hatırı sayılır açıklıkları geçen projeler yaptığımı söyleyebilirim. Ama bu güne kadar kimse bana 30 cm yüksekliğinde nervürlü döşeme yaptıramadı. Nedense güvenilir bulmuyorum.

Sevgiler...
 
Geri
Üst