Bu taşıyıcı sistem tasarımını yeniden gözden geçirmenizi öneririm. Sanki ciddi bir şekilde mimari baskı altında kalmış gibi hissediyorum. Sistemde doğru dürüst bir çerçeve oluşmamış. Kirişlerin çoğu konsola basıyor yada saplama.
Kolonlarınızın hemen hepsi sadece bir yönde bağlı. Kolondan konsol tasarımını terk etmenizi öneririm.
Üst rijit bodrum kat numarasını -2 girmişsiniz. Eğer bu haliyle -2 katı her iki yönde de rijit kabul ediyorsanız 1. bodrumda neden rijit kabul etmediniz. Bana kalırsa -3 daha makul olur.
Hakan beyin dediği gibi deformasyona bir bakarsanız taşıyıcı sisteminiz hakkında daha farklı kanaate sahip olacaksınız. (deformasyon büyütme faktörünün otomatik tikini iptal ederek göz atın) Döşemelerin deplasmanlarını da gözden geçirmenizde fayda var.
K31 kirişinizi 2 farklı kiriş olarak modelleyin. Kolon kiriş kesme güvenliğini aşamadığınız kolonlarınız var. Tasarım tamamlanmış mıdır bilmiyorum fakat düşük döşemeler, yırtıklar, yetersiz bağlantılı kirişler ve kolonlar vs. Ben bu sistemi sağlıklı bulmadım.
Bu anlamda siz üzmüş isem özür dilerim, fakat tedirgin olduğumu dile getirmeden edemedim.
Kolay gelsin.