V11'i Online Satın Alın

Sehpa Yüksekliği Sorunu

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhabalar.. 60 cm yüksekliğindeki radye temele attığım sehpa donatıları, Çizim'den Temel Aplikasyon Planı aldığımda 97 cm yüksekliğinde çıkıyor. Oysa radye temel ayarlarından sehpa yüksekliğini düzeltiyorum. Neden böyle bir tutarsızlıkla karşılaşıyorum; sehpa donatısını düzeltmem gereken başka bir yöntem mi var? Şimdiden teşekkürler..

huseyinakkus56":2p2pjhmt' Alıntı:
Merhabalar.. 60 cm yüksekliğindeki radye temele attığım sehpa donatıları, Çizim'den Temel Aplikasyon Planı aldığımda 97 cm yüksekliğinde çıkıyor. Oysa radye temel ayarlarından sehpa yüksekliğini düzeltiyorum. Neden böyle bir tutarsızlıkla karşılaşıyorum; sehpa donatısını düzeltmem gereken başka bir yöntem mi var? Şimdiden teşekkürler..

Sehpa değeri girmeniz gerekli değildir, sıfır olarak bıkabilirsiniz. Tutarsızlık yoktur.

SehpaDonatısınınYüksekliği= TemelYüksekliği - 2*RadyeBetonÖrtüsüKalınlığı olarak hesaplanır.

Değer girerseniz,

SehpaDonatısınınYüksekliği= TemelYüksekliği - 2*RadyeBetonÖrtüsüKalınlığı + GirdinizDEğer olarak hesaplanır.

Girdiğiniz değer, sehpa donatısının yüksekliğine eklenir. Negatif ya da pozitif değer girilebilir. Pozitif değer girerseniz sehpa donatısının yüksekliğni arttırmış, negatif değer girerseniz azaltmış olursunuz.

Çok teşekkür ederim 0 olarak girdim düzeldi. Ancak çok şaşırdım çünkü bugüne kadar hep değer giriyordum ve böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.

Hakan Bey bir de şunu sormak istiyorum: Çizim-Kolon apl. alınca; ölçülerim ile kolonlarımın ölçekleri farklı oluyor. Yani kolonlar baya büyük görünüyor onları elle düzeltmek zorunda kalıyorum. ide7'de yaşıyorum bu sorunu 8'de sorun yok. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Tekrar merhaba,

huseyinakkus56":2py50smj' Alıntı:
Çok teşekkür ederim 0 olarak girdim düzeldi. Ancak çok şaşırdım çünkü bugüne kadar hep değer giriyordum ve böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.

Bugüne kadar o değeri kullandığınız projelerden birini buraya ekler misiniz? Fark nedir bakalım.

huseyinakkus56":2py50smj' Alıntı:
Çizim-Kolon apl. alınca; ölçülerim ile kolonlarımın ölçekleri farklı oluyor. Yani kolonlar baya büyük görünüyor onları elle düzeltmek zorunda kalıyorum. ide7'de yaşıyorum bu sorunu 8'de sorun yok. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

7 versiyonunda böyle bir sorun bilmiyoruz. Normalde kolon aplikasyon alırken plan 50, kolon 20 ölçekte çizilir. Değerleri değiştirdiyseniz, gösterdiğim değerleri giriniz. Aksi durumda projeyi ekleyiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    70.4 KB · Görüntüleme: 2,966
Geri