V11'i Online Satın Alın

"Sistem çözülemiyor geometri konrolü yapın" hatası alıyorum

eyyupsakar1

Yeni Üye
idecad'e yeni başladım. 3 katlı basit bir villa projesi çizdim ancak analiz yaparken "sistem çözülemiyor geometri konrolü yapın" hatası alıyorum. Geometri kontrolünde herşer hatasız görünüyor. Hata olarakda merdiven sahanlığında bir düğüm noktasını işaret ediyor. Projeyi ve resmi yüklüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    425.4 KB · Görüntüleme: 2,126
  • 1.jpg
    1.jpg
    216 KB · Görüntüleme: 2,130
Re: Analiz Yapamıyorum.

sonsamuray":3cgudb3u' Alıntı:
Merdiveni silince sorun kalmıyor. O son kat merdiveninden bir sorun var galiba.
ilk önce uğraştığınız için teşekkür ederim. merdiveni defalarca silip tekrar yapmama rağmen hata vermeye devam etti. programa yeni olduğum için bilmiyorum ama merdiveni silip analiz yapılabilir mi? bunun bütün yapı statiğinde çözümlemesine bir etkisi olmaz mı ve sildikten sonra orada sonuçta bir merdiven olacak. onun raporunu analizini planlarını falan nasıl olacak. biraz ayrıntı verebilir misiniz.

Re: Analiz Yapamıyorum.

eyyupsakar1:3a4u2xf1' Alıntı:
idecad'e yeni başladım. 3 katlı basit bir villa projesi çizdim ancak analiz yaparken "sistem çözülemiyor geometri konrolü yapın" hatası alıyorum. Geometri kontrolünde herşer hatasız görünüyor. Hata olarakda merdiven sahanlığında bir düğüm noktasını işaret ediyor. Projeyi ve resmi yüklüyorum. Yardımcı olur musunuz?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merdiven kollarınız ara sahanlığa bağlanmıyor.(İkinci kolun basamak numaraları 9-16 arasında olmalı)

Merdivenlerin oluşturulması ve mesnet koşullarının belirlenmesi için aşağıda linki verilen eğitim videoları inceleyebilirsiniz.
Merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi
Notlar:
-Merdiven mesnet koşulları "Yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme koşulları"na göre düzenlenmişse ve döşemelere bağlanıyorsa Yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılmalıdır.
Bodrum katta merdivenin alt kenarı temele bağlanmadığı için sadece alt kenar sabit mesnet olarak düzenlenebilir.
unver:3a4u2xf1' Alıntı:
Merhaba
Size örnek olsun diye projeyi düzelttim.
Ünver ÖZCAN
Ünver Bey merhaba,
Sizin eklediğiniz projede de merdiven kolları ara sahanlığa bağlanmıyor.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• merdiven.png
    merdiven.png
    33.9 KB · Görüntüleme: 2,087
Geri