A ali can HOLOĞLU Üye Dün 19:31 da #1 merhaba çözdüğüm bir projede tek yönde aşırı derece zımbalama çıkıyor. nedenini bulamadım bakabilecek olan var mı ? Ekli dosyalar 18.03.2026 idecad foruma sorulacak..cde 18.03.2026 idecad foruma sorulacak..cde 750 KB · Görüntüleme: 2
merhaba çözdüğüm bir projede tek yönde aşırı derece zımbalama çıkıyor. nedenini bulamadım bakabilecek olan var mı ?
Ünver ÖZCAN Uzman Üye Dün 20:40 da #2 ali can HOLOĞLU' Alıntı: merhaba çözdüğüm bir projede tek yönde aşırı derece zımbalama çıkıyor. nedenini bulamadım bakabilecek olan var mı ? Genişletmek için tıkla ... Modelle önerilerim; perdelerdeki zımbalama donatılarını kaldırıp --betonları c35 , --dinamik analiz, --iki yükleme, --ts498 hareketli yük azalmasını işaretleyip hesap yaptırınız, kurtarıyor ama --kırmızı işaretli kirişin mesnetlemesi hatalı, (soldaki gibi olabilir) --sarı işaretli kirişler kolondan konsol çıkmış mütemadi ligi yok,
ali can HOLOĞLU' Alıntı: merhaba çözdüğüm bir projede tek yönde aşırı derece zımbalama çıkıyor. nedenini bulamadım bakabilecek olan var mı ? Genişletmek için tıkla ... Modelle önerilerim; perdelerdeki zımbalama donatılarını kaldırıp --betonları c35 , --dinamik analiz, --iki yükleme, --ts498 hareketli yük azalmasını işaretleyip hesap yaptırınız, kurtarıyor ama --kırmızı işaretli kirişin mesnetlemesi hatalı, (soldaki gibi olabilir) --sarı işaretli kirişler kolondan konsol çıkmış mütemadi ligi yok,