V11'i Online Satın Alın

Son versiyonda Statik rapor almama sorunu

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhabalar.. Az önce yeni versiyonu yükledim. "Rapor oluştur"a tıkladıktan sonra rapor açılmıyor..(aynı şekilde Metraj da alınmıyor) Bunların dışında;
- Radye alt üst donatıları 20 cm arayla çıktı.. Genelde bu yükseklikte yapılarda 10 12 cm arası aralık çıkıyordu. Acaba radye tanımlarken bir yerlerde yanlışlık mı yaptım?
- Radye donatı aksını nerden geçirirsek ona göre donatı değişir bunu deneme-yanılma yöntemi dışında nasıl anlayabiliriz? Örneğin: donatılar 20 cm arayla atılmışken, ben 13-15 cm arayla atabileceğim bir yerden geçirmek istiyorum bunu nasıl görebilirim? (Analiz-radye temel kısmında donatıyı istediğim gibi ayarlayabilirim ancak ben donatı aksının yerini değiştirerek mümkünse bazı ilavelerden de kurtulmak istiyorum)
- Ayrıca zımbalama güvenliği sağlamıyor. Özellikle 2. radyemde 4 kat var zımbalama güvenliğinin sağlamaması normal mi?
- Bunların dışında projeyle alakalı önerileriniz varsa dinlemek isterim.
Link:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
huseyinakkus56":o90uxo79' Alıntı:
Az önce yeni versiyonu yükledim. "Rapor oluştur"a tıkladıktan sonra rapor açılmıyor..(aynı şekilde Metraj da alınmıyor)
Hesap yaptırdım. Bende rapor almada problem yok,(Bilgisayarınız eski modelse rapor almak için beklemeniz gerekebilir.)
Acaba radye tanımlarken bir yerlerde yanlışlık mı yaptım?
Tanımlama tamam,
- Ayrıca zımbalama güvenliği sağlamıyor. Özellikle 2. radyemde 4 kat var zımbalama güvenliğinin sağlamaması normal mi?
Normal, kolon momentleri hesaba eklendi, kurtarmayan kolonlarda zımbalama donatısı koyabilirsiniz,

--İki yapıyı beraber çözmeyin, (temeli dahil ayırmışsınız) ayrı ayrı çözün,
--Rx, 2. bodrum katta tikini kaldırın,
--Yarı rijit çözüm yapın,
--Perdeleri grup yapın,
--Bodrum perdelerini su basman perdesi olarak işaretleyin,
--Balkonlarda H.Y. 0.5 t/m2 alın,
--9. katta döşeme yüklerini azaltabilir duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,

Ünver ÖZCAN

huseyinakkus56:2eb0wyhd' Alıntı:
Merhabalar.. Az önce yeni versiyonu yükledim. "Rapor oluştur"a tıkladıktan sonra rapor açılmıyor..(aynı şekilde Metraj da alınmıyor)
Merhaba,
Projenizde rapor alınabiliyor. Hiçbir projede rapor alamıyorsanız, aşağıdaki işlem adımlarını sırasıyla uygulayınız.

1-İdeCAD Statik programı kapatınız.

2-Antivirüs yazılımı varsa devre dışı bırakınız.

3-Program Ekle/Kaldır bölümünde "Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (*86)" eklentisinin yüklü olup olmadığını kontrol ediniz veya aşağıdaki linkten indirip kurunuz.

4-C:\Programdadata\ideCAD10 klasörünü siliniz.(ProgramData klasörünü göremiyorsanız, gizli konumda olabilir. "Klasör ve Arama seçenekleri" bölümünden "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini işaretleyerek görünür hale getirebilirsiniz.)

5-Klavyenin sol tarafında bulundan Ctrl ve Shift tuşlarına aynı anda ve birlikte basılı tutunuz.

6-Masaüstünde program kısayolunu çift tıklayarak çalıştırınız. Ekrana Registry (Kayıtlı) giriş ve ayarları temizlendi" uyarısı gelene kadar Ctrl ve Shift tuşlarını bırakmayınız. (Uyarı arka planda da kalabilir)

7-Gelen uyarıda Tamam'ı tıklayınız.

8-Program açıldığında projenizi yükleyip, analiz yapıp rapor almayı deneyiniz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

- Radye alt üst donatıları 20 cm arayla çıktı.. Genelde bu yükseklikte yapılarda 10 12 cm arası aralık çıkıyordu. Acaba radye tanımlarken bir yerlerde yanlışlık mı yaptım?
- Radye donatı aksını nerden geçirirsek ona göre donatı değişir bunu deneme-yanılma yöntemi dışında nasıl anlayabiliriz? Örneğin: donatılar 20 cm arayla atılmışken, ben 13-15 cm arayla atabileceğim bir yerden geçirmek istiyorum bunu nasıl görebilirim? (Analiz-radye temel kısmında donatıyı istediğim gibi ayarlayabilirim ancak ben donatı aksının yerini değiştirerek mümkünse bazı ilavelerden de kurtulmak istiyorum)
Projenizde RD01 radyesinde 1 ve 2 nolu akslarında mevcut donatı alanı gerekenden az. Yani Donatı seçimi diyaloğunda yeterli donatı çapı seçilmediği için gerekli donatı alanı konulamamış. Bu durumda Donatı Seçimi diyaloğunda daha büyük donatı çaplarının seçilmesi gerekiyor. Hem ana donatı hem de ilave donatı yetersizlikleri sorunlarının çözülmesi için donatı seçimi diyaloğundan daha büyük donatı çaplarının seçilmesi gerekiyor. Donatı aksları kolon ve taşıyıcı perdelerinin üzerine denk gelmeyecek şekilde düzenlenirse ana donatılarda ekonomi sağlanabilir.

Ayrıca zımbalama güvenliği sağlamıyor. Özellikle 2. radyemde 4 kat var zımbalama güvenliğinin sağlamaması normal mi?

-Ver10.20 sürümünde TBDy 2018' e göre zımbalama kontrolleri eklendi. Ver 10.17' ye göre yapılan çalışmaları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Zımbalama sorununun çözümü için, radye kanlığını artırabilir, daha yüksek dayanımlı beton kullanılabilir, zımbalama sorunu olan kolonun özelliklerinden zımbalama donatısı konulabilir vb.(Zımbalama donatısını, seçtiğiniz tipe göre çizimlere 2 boyut çizim olanaklarını kullanarak eklemeniz gerekmektedir.)

- Bunların dışında projeyle alakalı önerileriniz varsa dinlemek isterim.
Projenizde 2. bodrum tek yönde rijit kabul edilmiş TBDY 2018 madde 3.3.1.1'e göre katın tamamı rijit kabul edilebilir veya rijit kabul edilmez.
Dilatasyonların ayrı proje dosyalarında çözülmesi uygun olur.
P03-P11 perdelerinin grup perde olarak tanımlanması uygun olur. P11 perdesini 1/6 oranı sağlanmadığı için kısa başlık perdesi olarak tanımlayabilirsiniz. Ayrıca P11 perdesi 1. ve .2 bodrum katta 30/165 boyutlarındaki tanımlarken zemin katta 30/85 boyutunda tanımlanmış ve ucuna kolon girilmiş. Üst katta tekrar 30/165 olarak tanımlanmış.
1. ve 2 . bodrum kat rijit değil. Bodrum çevre perdelerinin "subasman/üst kata devam etmeyen perde" olarak işaretlenmesi uygun olur.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• rd01.png
    rd01.png
    30.7 KB · Görüntüleme: 1,290
Levent Bey söylediklerinizi sırasıyla 2 kez denedim yine açılmıyor. Rapor tam açılacak gibi oluyor kapanıyor. Pc eski de değil ben bu proje üzerinde dün çalışıyordum bir sıkıntı yoktu, güncellemeden sonra öyle oldu.

huseyinakkus56":2lrpigxe' Alıntı:
Levent Bey söylediklerinizi sırasıyla 2 kez denedim yine açılmıyor. Rapor tam açılacak gibi oluyor kapanıyor. Pc eski de değil ben bu proje üzerinde dün çalışıyordum bir sıkıntı yoktu, güncellemeden sonra öyle oldu.
Bu arada aklıma gelmişken anti-virüs devredeyken kurulum yapmıştım kurulumu anti virüsü devre dışı bırakarak tekrar yapayım.

Ünver ve Levent bey önerileriniz için teşekkür ederim.

Kurulumu anti-virüs devredeyken yaptığım için bu sorunla karşılaşmışım.
Şu an tekrar kurdum düzeldi.

Diğer önerileriniz için de teşekkür ederim işime yaradı.

Geri