V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Sorunsuz projeler neden Göçme durumunda çıkmakta?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serky

Üye
Merhabalar, ideCAD'de sorunsuz bir şekilde çözülen projeler performans analizi yapıldığında genelde göçme durumunda çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

Merhaba,

Normal analiz ile Doğrusal Performans Analizlerinin değerlendirme kriterleri farklılık göstermektedir.
Aşağıdaki linkte verilen bilgilerin faydalı olacağını düşünüyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar

Cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz linkdeki konuyu inceledim ve anladım. Fakat üzerinde çalıştığım proje'de hiç hata yokken performans analizinde göçme durumunda çıkması ilginç.

serky":32etf72w' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz linkdeki konuyu inceledim ve anladım. Fakat üzerinde çalıştığım proje'de hiç hata yokken performans analizinde göçme durumunda çıkması ilginç.
Bir önceki mailde söylediğim gibi TDY 2007 Bölüm 2-3 de belirtilen analiz yöntemi ile Bölüm 7 deki Analiz yönteminin değerlendirme kriterleri farklı.
Ayrıca Linkini verdiğim bölümde yasinarslan isimli üyenin mesajını da okumanızı öneririm. Projenizi eklerseniz değerlendirme fırsatımız olur.

İyi çalışmalar

Merhaba Sayın Serky;

Öncelikle yakın tarihte katıldığım birçok seminer ve kurs progaramında hocalarımız Deprem Yönetmeliği ile ilgili revizyon çalışmasının başladığını, bu çalışmanın Bölüm 7'yi de kapsayacağını söylediğini belirtmek isterim. Umarızki bu çalışma bu tür sorunlara çözüm olur ve en kısa zamanda sonuçlanır.

Ayrıca performans analiziyle çok karşılaşan biri olarak; özelliklede konut binaları için normal analizde sorunsuz olup, performansta sorun çıkartan çok az projeyle karşılaştığımı söylemek isterim. Eğer projenizi foruma ekleriseniz değerlendirme şansımız olacaktır. Belki çok ufak müdahalelerle sorunu aşmanız mümkün olacaktır. Levent beyinde söylediği gibi iki analiz yöntemi arasında farklılıklar bulunmaktadır, karşılaşılan sorunlarda bunlardan ibarettir.

Saygılarımla.

serky":3njly5fy' Alıntı:
Merhabalar, ideCAD'de sorunsuz bir şekilde çözülen projeler performans analizi yapıldığında genelde göçme durumunda çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

Projeye sorunsuz demissiniz. Madem oyle ekeyin buraya sorun projede mi mihendisde mi programda mi anlariz. Projenizi merakla bekliyorum incelemek icin.

Geri