Spektral İvme Katsayıları uyumsuzluğu

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yukarıda verdiğim linkde;

Analiz Ayarları Sihirbazı - Tasarım Spektrumları sekmesinde çevrimiçi ve çevrimdışı seçenekleri ile koordinata bağlı elde edilen harita spektral ivme katsayıları ile tasarım ivme katsayıları elde edilmektedir. Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması halinde AFAD Deprem Tehlike Haritası üzerinden ivme katsayıları elde edilir. Çevrimdışı seçeneğinde ise program alt yapısı üzerinden hesaplanan ivme katsayıları elde edilmektedir. Her iki seçenek de aynı sonuçları vermektedir.

ibaresi bulunmaktadır.

Yeni başladığım projede çevrimdışı olarak değerleri aldım fakat afad sitesindeki SS S1 SDS SD1 PGA PGV değerleri ile programın çevrimdışı olarak verdiği değerler farklı projeyi de bu değerler üzerinden çözmüştüm fakat uyumsuz olduğunu farkettim ve afad sitesindeki değerleri girdiğimde bu sefer projede hatalar çıktı nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler...
 
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bilgi Bankasındaki ifade aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir.

Analiz Ayarları Sihirbazı - Tasarım Spektrumları sekmesinde çevrimiçi ve çevrimdışı seçenekleri ile koordinata bağlı elde edilen harita spektral ivme katsayıları ile tasarım ivme katsayıları elde edilmektedir. Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması halinde AFAD Deprem Tehlike Haritası üzerinden ivme katsayıları elde edilir. Çevrimdışı seçeneğinde ise program alt yapısı üzerinden hesaplanan ivme katsayıları elde edilmektedir. Her iki seçenek benzer sonuçları verir, ancak AFAD sonuçlarını kullanmanızı öneririz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst