V11.13 kullanıma sunulmuştur.

sss

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan matrax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrax

Etkin Üye
bu yapı hakında önerilerinizi beklyom yaptğım tasarım doğrumu arkadaşlar analiz ayraları seçimi doğrumu salı projeyi içeri verecemde ltfn arkadaşlar
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Radye döşeme veri girişiniz hatalı. Kirişsiz radye yapmak isterseniz döşeme kenarı konutunu kullanıp ortaya döşeme oluşturacaksınız. Aksi takdirde kirişli radye yapacaksanız bütün kolonların altına temel kirişi tanımlayacaksınız.
-Geometri kontrolündeki başta hataları, sonrasında da uyarıları dikkate alınız.
-Yüklerinizi gözden geçiriniz.
-Döşemelerinizin üzerinde duvarlar varsa hareketli yükleri arttırınız. Ana kirişlerinizin üzerine hareketli yükleri ilave ediniz.
-Kiriş kalınlıklarınız bana çok narin geldi.
-Ben sizin yerinizde olsam başkaca bir problem yoksa S1 ve S8 kolonlarını kirişle bağlamayı seçerdim. Aynı şekilde S2-S9
-Kirişten konsol yapmanızı tavsiye etmem. Kolondan konsolların sakıncalarının bilindiği yerde kirişten tek konsolların davranışını tahmin etmeye çalışın. (K43, K62)
-Eğer üzerinde ciddi bir yük yoksa konsol kirişlerin genişliklerini düşürebilirsiniz. (nervürlere paraleller zaten) (K1-2-3 vs)
-k11 P10 perdesinin kesim noktasında kiriş parçası kalmış. Aynı şekilde P12-13 perdesi ile P2 perdesi birleşiminde de problem var gibi görünüyor. P12-P13 perdesi tek isimde olabilir.
- Mümkünse kiriş-perde birleşimlerini düğüm noktaları üzerinde gerçekleştiriniz. Düğüm noktalarını görünür yaparsınız kolay görür ve faydalanırsınız. Bu şekilde parça objelerin oluşumunu minimuma indirgeyeceğiniz gibi hatalı birleşim problemlerinden de kurtulursunuz.
-Merdiven yüklerini sisteminize giriniz.
-Genel olarak yazdıklarımı 1. kata bakarak yazdım. Sanırım bütün katlarınız kopya ile üretilmiş.
-Radye temel analizinde deprem yüklerini kullanınız.
-Kısa bir bakışta görebildiğim tespitler. kolay gelsin.

NYILMAZ

Geri