-Radye döşeme veri girişiniz hatalı. Kirişsiz radye yapmak isterseniz döşeme kenarı konutunu kullanıp ortaya döşeme oluşturacaksınız. Aksi takdirde kirişli radye yapacaksanız bütün kolonların altına temel kirişi tanımlayacaksınız.
-Geometri kontrolündeki başta hataları, sonrasında da uyarıları dikkate alınız.
-Yüklerinizi gözden geçiriniz.
-Döşemelerinizin üzerinde duvarlar varsa hareketli yükleri arttırınız. Ana kirişlerinizin üzerine hareketli yükleri ilave ediniz.
-Kiriş kalınlıklarınız bana çok narin geldi.
-Ben sizin yerinizde olsam başkaca bir problem yoksa S1 ve S8 kolonlarını kirişle bağlamayı seçerdim. Aynı şekilde S2-S9
-Kirişten konsol yapmanızı tavsiye etmem. Kolondan konsolların sakıncalarının bilindiği yerde kirişten tek konsolların davranışını tahmin etmeye çalışın. (K43, K62)
-Eğer üzerinde ciddi bir yük yoksa konsol kirişlerin genişliklerini düşürebilirsiniz. (nervürlere paraleller zaten) (K1-2-3 vs)
-k11 P10 perdesinin kesim noktasında kiriş parçası kalmış. Aynı şekilde P12-13 perdesi ile P2 perdesi birleşiminde de problem var gibi görünüyor. P12-P13 perdesi tek isimde olabilir.
- Mümkünse kiriş-perde birleşimlerini düğüm noktaları üzerinde gerçekleştiriniz. Düğüm noktalarını görünür yaparsınız kolay görür ve faydalanırsınız. Bu şekilde parça objelerin oluşumunu minimuma indirgeyeceğiniz gibi hatalı birleşim problemlerinden de kurtulursunuz.
-Merdiven yüklerini sisteminize giriniz.
-Genel olarak yazdıklarımı 1. kata bakarak yazdım. Sanırım bütün katlarınız kopya ile üretilmiş.
-Radye temel analizinde deprem yüklerini kullanınız.
-Kısa bir bakışta görebildiğim tespitler. kolay gelsin.
NYILMAZ