V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Statik Destek

mehmetserhat

Yeni Üye
Ekteki projede bazı eksikliklerim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1 - Asma kattaki bazı kirişlerde donatıları minimum donatı aralığını aşacak şekilde yerlerştiriyor, donatı çapıdı değiştirdiğim zamanda durum çok farklı olmuyor. Acaba programda otomatik olarak çift sıra yerleştirme şansım varmı, eğer yoksa çizimde nasıl bire düzenleme yapmam lazım?
2 - Bodrum ve zemin katta 5 aksı üzerindeki kolonlarda etriye sıklaştırması yapmam lazım 7 cm ara ile yerleştirmeme rağmen kontrol kabul etmedi acaba nasıl bir sıklaştırma yapmam lazım?
3 - Binada B1 düzensizliği olduğundan dolayı girdiğim R katsayısından daha küçük bir katsayıyı program otomatik olarak seçti, bu durumda katsayısı değişmem gerekirmi yoksa katsayıya karışmamammı gerekiyor?

Yukarda yazdığım konular hakkında acil yardıma ihtiyacım var eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

1. Programda, kirişler için otomatik çift sıra donatı yerleşimi yapılmıyor... Çift sıra yerleşimin nasıl olacağına karar verip kiriş kesitlerini kendiniz düzenlemelisiniz.
2. Kolon ayarlarında, "statik/betonarme" sekmesinde, "kolon sıklaştırma bölgesi" uzunluğuna müdahale edebiliyorsunuz. Sıklaştırma, kolonun alt ucuna göre herhangi bir yükseklik değeri kadar uygulanabileceği gibi, sıklaştırma uzunluğunu kolon yüksekliğinden fazla verirseniz, kolonun tamamı için de uygulanabilir.
3. Program B1 düzensizliğine bağlı olarak R katsayısını 1.25ncmin değeri ile çarparak otomatik azaltıyor. Bunun üzerine herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Deprem yönetmeliği genel raporunda B1 düzensizliği başlığı altında, ilgili değerleri inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst