V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Statik projeyi yaparken nelere dikkat etmeliyim

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aslı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aslı

Yeni Üye
Ben yeni mühendisim ve yeni idecad kullanıcısıyım. 5-6 ay kadar 5 versiyonuyla çalıştım.Projede emniyetli tarfta kalırken aynı zamanda biraz daha ekonomik çözümler getirebilmek için neler yapmalıyım?
Şantiyelerde uygulamada sürekli şikayetler oluyor demir çok, beton geçmiyor, vibratörü kullanamıyoruz gibi. Bu şikayetleri azaltmak için daha büyük çapla çalışmak sizce uygun mu. Çok çapla çalışılan projelerde fazla fire olduğu yönündede şikayetler geliyor bunu önlemek için ne yapabilirim tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
kirişlerde 12-14-16 lık kullandığım projelerde bikaç aydır 14-18 kullanıyorum.Pilye ve ilavelerde sadece 18 lik, düz ve montajlarda 14-18 lik kullanıyorum. donatı yoğunluğunu azaltmaya olumlu etkisi olduğu için pilyeyi de kesinlikle kullanıyorum. çift etriyeli kirişlerde etriyelerin dört köşe noktasına donatı gelmesine ve tam köşelere gelmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyorum. Donatıların etriyelerin köşe noktalarına gelmemesi yada boş kalmasından dolayı da şikayetler geliyordu. şimdi şikayetler kesildi. Bide saplama kirişlerde etriye sıklaştırması çok önemli, unutulmaması gerekir.
 
çift etriyeli kirişlerde etriyelerin dört köşe noktasına donatı gelmesine ve tam köşelere gelmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyorum demişsiniz nasıl yapıyosunuz
 
Betonarme-kiriş menüsünden düz ve montajdaki donatılar dörder adetten daha az ise onu dörder adete göre ayarlayıp analizde değişmemesi için de kilitleyebilirsin, donatı çaplarıyla da oynayabilirsin. Kirişte pilye varsa ve pilyeyide dikkate alırsan altta 3 düz+ 1 pilye ile de 4 adet olur. Kirişte pilye yoksa yada kullanmadıysan ozaman düz donatıyı dört adete çıkarabilirsin.Dolayısıyla altta ve üstte dörder adet donatı olmasını idede sağlayabilirsin. Bu donatıların etriyelerin tam köşelerine oturma işini de bütün kirişleri kontrol ederek çizim paftalarımı düzenlerken etriyenin köşesine oturmayanları o köşeye taşıyarak yapıyorum.
 
Geri
Üst