V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Su deposu çözerken dinamik mod sayısı yetersiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gunner

Üye
merhabalar. ilk defa bir su deposu modellemeye çalışıyorum. karşılaştığım en büyük sıkıntı mod sayısını 180'e kadar çıkarmak oldu. bu normal midir acaba küçük bir su deposu için. gerçi 20 metreye 4 metre lik bir ebatı var. 3 metre de yükseklik. bunun dışında su deposu için radye temeli 70 cm kadar çıkarmak zorunda kaldım. perdelere ve radye döşemeye yapmış olduğum yüklemelerde bir yanlışlık yoktur umarım.

benim için büyük bir önem arz eden tavsiyelerinizi alabilmem için proje linkini gönderiyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

gunner":aeo7z6w5' Alıntı:
merhabalar.... ilk defa bir su deposu modellemeye çalışıyorum. karşılaştığım en büyük sıkıntı mod sayısını 180'e kadar çıkarmak oldu. bu normal midir. bunun dışında su deposu için radye temeli 70 cm kadar çıkarmak zorunda kaldım. perdelere ve radye döşemeye yapmış olduğum yüklemelerde bir yanlışlık yoktur umarım.

benim için büyük bir önem arz eden tavsiyelerinizi alabilmem için proje linkini gönderiyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,

*Yarı rijit diyafram seçeneği ve tepki spekturumuna göre analiz yapıldığı için yeterli kütle katılım oranının sağlanması için daha fazla mod sayısına ihtiyaç duyulması normaldir. (Tam rijit diyafram ve mod birleştirme yöntemine göre hesap yapılması durumunda 3 mod yeterli olur.)

*Radye döşemeyi minimum kalınlık uyarısı nedeniyle 70 cm yaptıysanız; Radye döşeme kalınlık kontrolünde temiz açıklık değeri(Ln) için kolonlar arasında mesafeye bakılmaktadır. "Betonarme Hesap Aksı Edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- değerine müdahale edilebiliyor.

-Perdelere içten dışa doğru Q yüklemesi altında yatay bir yük tanımlanmış. (Sanıyorum su için tanımlandı.) Bu yükün TS 500 madde 6.2.6 e- de belirtilen koşullar çerçevesinde ayrı bir yükleme durumu ve yükleme kombinasyonları oluşturularak tanımlanması uygun olacaktır.

İyi çalışmalar

Merhaba,

*Radye döşemeyi minimum kalınlık uyarısı nedeniyle 70 cm yaptıysanız; Radye döşeme kalınlık kontrolünde temiz açıklık değeri(Ln) için kolonlar arasında mesafeye bakılmaktadır. "Betonarme Hesap Aksı Edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- değerine müdahale edilebiliyor.

-Perdelere içten dışa doğru Q yüklemesi altında yatay bir yük tanımlanmış. (Sanıyorum su için tanımlandı.) Bu yükün TS 500 madde 6.2.6 e- de belirtilen koşullar çerçevesinde ayrı bir yükleme durumu ve yükleme kombinasyonları oluşturularak tanımlanması uygun olacaktır.

İyi çalışmalar

dediğiniz gibi su için Q yüklemesi için tanımlanmıştı. şimdi değiştireceğim onu. cevap için çok teşekkür ettim.

bir iki cümle de tasarım açısından eklemek isterim. Boyutlarınıza bakınca 20x4x3= yaklaşık 240 m3 lük (yada tonluk) bir depo demektir. Ben olsam bunu en azından 3 parçaya bölerim. Böylelikle hem 20m uzunluğunda tek parça perde yapmamış olursunuz, belli yerlerden (örneğin 5m aralıklarla) dikine perdelerle ilave bağlantı sağlamış olursunuz. Ayrıca bir temizlik, arıza, bakım vs söz konusu olduğunda 240 tonluk deponun tamamını boşaltmak zorunda kalmazsınız. Birbiriyle bağlantılı 3-4 göz yapmanızın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Radye döşemesini, eğer imkan varsa duvarların dışına bir miktar taşırıp konsollu yapmanızda da fayda olacaktır.

Geri