V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Su Deposu Statik Analizi

myurt87

Yeni Üye
Merhabalar,

Ben yaklaşık 340 tonluk bir su deposu projesi yapmaya çalışıyorum, depo zemin kotun altında olacak derinlik 3m ve dikdörtgen şeklinde olacak. Acaba analiz için idecad havuz modülünü kullanmam yeterli olur mu, ayrıca depoda sürekli su bulunmayacak bu şekilde analiz yapabilirmiyim. Teşekkürler

Siz havuz değil, su deposu modelliyeceksiniz, bu itibarla, sistemin rijitliğini arttırmak ve suyun dinamik etkisini azaltmak için, 2 veya 3 gözlü olacak şekilde düşünmelisiniz.
orta akslardaki perdelerin alt kotlarını temel kotundan 1 m. kadar yukarda ayarlayınki, bileşik kap sistemi oluşsun.(2*1 m. lik bir panel boşluguda olabilir).Dış panellere, içerden suyun oluşturacağı yatay itkiyi, dışardan zeminin oluşturacağı yatay itkiyi vermelisiniz. Ayrıca depo boş oldugunda sadece dışardan toprak etkisi olacağı için sadece bu yük altında ayrıca analiz yapmalısınız.Deponun temizlik ve bakımı içinde, döşemelere her göz için birer giriş deliği bırakmalı ve uygun bir kapak sistemi düşünmelisiniz. Son olarakta, temel, dış perde birleşimine dış akslar boyunca su yalıtım contası ilave etmenizde yarar vardır.

Selamlar

G.KÖSE

merhabalar 10 tonluk su deposu yükünü döşemeye tanımlamak istiyorum yardımcı olur musunuz

Geri