V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Subasman konusunda görüş ve kat kolonları kesme güvenliği hatası

Merhaba. Başka bir paket program üzerinden çözebildiğim proje ideCAD'de bol bol B hatası veriyor. Bilgi sahibi kişiler değerlendirebilirse memnun olurum. Projeyi ekliyorum.

Ek olarak, ideCAD ile bu projede bu şekilde bir tanımlama doğru mudur? Merdiven kotu +80 cm olacak şekilde tanımlanmış ve temele değeceği kısım sabit mesnet olarak girilmiştir. Projede görünmeyen, temele kadar inen bir kaide yapılacaktır. Çatı yapılmayacaktır.

SBP2.png

Ekli dosyalar

• SBP.cde
    SBP.cde
    671.6 KB · Görüntüleme: 11
Bu tür mesajlara genellikle şöyle yazıyorum. Diğer programın yetkililerine veya form sayfasına; “ ekte gönderdiğim projemi başka bir proglamla çözdüm. Bir çok b hatası verdi. Ancak sizin programınızda hiç hata vermiyor, acaba bir yerde hata mı yapıyorum? inceler misiniz”

Her iki projede de B hatası veren herhangi aynı elemanın hesap sonuçlarını ekran görüntüsü olarak paylaşır mısınız?

Bu tür mesajlara genellikle şöyle yazıyorum. Diğer programın yetkililerine veya form sayfasına; “ ekte gönderdiğim projemi başka bir proglamla çözdüm. Bir çok b hatası verdi. Ancak sizin programınızda hiç hata vermiyor, acaba bir yerde hata mı yapıyorum? inceler misiniz”

Her iki projede de B hatası veren herhangi aynı elemanın hesap sonuçlarını ekran görüntüsü olarak paylaşır mısınız?
kullandığım diğer paket program için buna benzer konuşmaları yaptım ve hesapları değerlendirdik. Arada fark var ve bu farkın idecad üzerinde kullanıcı olarak benim girdi eksikliğim olduğuna kanaat getirdik, program arayüzleri farklı olduğu için pek sağlıklı bir iletişim olmadı. Diğer program özelinde lisans sürem dolduğu için de baştan çözüp çıkan hataları idecad kullanıcıları ile yorumlamak istedim.

Konuya dönersem programları karşılaştırmak yerine kullanıcı olarak girdiğim verilerin uzman/deneyimli kullanıcı gözüyle bakılmasını rica etmiştim. Arayüzle pek içli dışlı olmadığım için çizim esnasında bazı durumları fark edemiyorum ama deneyimli kişi bunu görebiliyor.

kıyas için hesap raporuna ulaşırsam ekran görüntülerini karşılıklı atacağım, teşekkürler

Projeni son versiyon demo programı ile incelendi (11.13)

Merdiven alt ucundan Ankastre mesnet opsiyonunu kullanmayınız.
Merdiven alt ucu için subasman perdesi ve temel oluşturulması uygun olabilir.
1737358848928.png

Yüklerin optimizasyonu ile ilgili aşağıdaki öneriler uygulanabilir.
Çatı katındaki duvar yüklerini kontrol edin. Duvar yoksa kaldırabilirsiniz.
Duvar yoksa kaplama / çatı sabit yük ve hareketli yük tanımlamaları yapılabilir.
Duvar yükleri, duvar objeleri ile tanımlandıktan sonra kapı pencere boşlukları ile birlikte modellenmesi seçeneği değerlendirilmelidir.
1737358809636.png

Duvar yükü girilen kirişlerde ayrıca hareketli yük girmeye gerek yok isterseniz kaldırabilirsiniz.
1737358984099.png

Yükler ile ilgili hiç bir değişiklik yapmadan sadece merdiven mesnet düzeltmesi ve yarı rijit diyafram opsiyonu kullanıldığında çıkan rapor hataları aşağıdaki gibi. Yük optimizasyonu ile S06 kolonu da düzeltilebilir. Ayrıca yardım dokümanında anlatılan yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1737361742486.png
Diğer program ile yaptığınız modeli paylaşma imkanınız olursa model farkları kıyaslayarak incelenebilir.

Projeni son versiyon demo programı ile incelendi (11.13)

Merdiven alt ucundan Ankastre mesnet opsiyonunu kullanmayınız.
Merdiven alt ucu için subasman perdesi ve temel oluşturulması uygun olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 48324

Yüklerin optimizasyonu ile ilgili aşağıdaki öneriler uygulanabilir.
Çatı katındaki duvar yüklerini kontrol edin. Duvar yoksa kaldırabilirsiniz.
Duvar yoksa kaplama / çatı sabit yük ve hareketli yük tanımlamaları yapılabilir.
Duvar yükleri, duvar objeleri ile tanımlandıktan sonra kapı pencere boşlukları ile birlikte modellenmesi seçeneği değerlendirilmelidir.
Ekli dosyayı görüntüle 48323

Duvar yükü girilen kirişlerde ayrıca hareketli yük girmeye gerek yok isterseniz kaldırabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 48325

Yükler ile ilgili hiç bir değişiklik yapmadan sadece merdiven mesnet düzeltmesi ve yarı rijit diyafram opsiyonu kullanıldığında çıkan rapor hataları aşağıdaki gibi. Yük optimizasyonu ile S06 kolonu da düzeltilebilir. Ayrıca yardım dokümanında anlatılan yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Ekli dosyayı görüntüle 48327
Diğer program ile yaptığınız modeli paylaşma imkanınız olursa model farkları kıyaslayarak incelenebilir.
Teşekkürler. programa erişimim kesilmiş durumda. başka bir projeci arkadaştan rica ettim sürüm farklılığından dolayı açamadı. Konu hakkında gerekli yardımı sağladınız, modeli açmayı başarabilirsem paylaşacağım

Geri