V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Subasman Perdeleri Donatı Boyu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MAHAL00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba ekte tek katlı 700*650 cm boyutlu bir kafeterya projesi vardır. 40 cm yüksekliğinde temel, 44 cm yüksekliğinde 20 cm eninde subasman perdeleri, 25*50 kolonlar ve 25*40 kirişler vardır. Program geometri kontrolünde ve analizde hata vermemektedir. Subasman perdeleri üst kata devam etmemesi gerekirken donatı açılımında filiz gösteriyor. (Perde detaylarında 10 ve 13 poz numaralı donatıları anlamadım).

Acaba benmi yanlış değerlendiriyorum. Bir yerde hatam varsa bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Erman SAYGIN
İnş. MÜh.

Ekli dosyalar

Re: SUBASMAN PERDELERİ DONATI BOYU

Programın sağ tarafında verilen donatı açılımlarına bakarsanız, perde donatılarının filizleri yukarıya doğru uzatılmıyor, temel ankraj filizleri, perde boylarınız çok kısa olduğu için (50cm) perdeden yukarı taşıyor. Program bu duruma göre çizim oluşturmamaktadır (perde çizimleri normal kat perdesi mantığında oluşturulur). Çizime elle müdahale etmeniz gerekir. Bu durum için sadece temel ankraj donatıları ucu kıvrılarak işinizi görecektir zaten, perde içine ayrıca donatı atmaya gerek yoktur.

Re: SUBASMAN PERDELERİ DONATI BOYU

Sayın admin cevap için teşekkür ederim. Emin olmak adına yazdıklarınızdan anladığımı ekteki resimde ve dosyada gönderiyorum. Bi gözatıp bilgi verirseniz sevinirim.

iyi pazarlar

Erman SAYGIN
İnş. MÜh.

Ekli dosyalar

• SUBASMAN.png
    SUBASMAN.png
    15.8 KB · Görüntüleme: 7,759
Gönderdiğiniz resim doğrudur. Program soldaki gibi perdeye ayrı donatı verip ankrajı yukarı doğru (perde mevcuttur varsayımıyla) uzatıyor, siz sağdaki gibi sadece ankrajla bu perdeleri donatılandırabilirsiniz.

Sayın Admin teşekkür ederim, size bir sorum daha olacak, subasman perdeleri içindeki dolguyu ve üzerinde oluşturacağımız döşemeyi programa nasıl tanıtırız yada buna gerek varmı?
S.G.Pursantaj diye biryer var kolon sonuçlarında bunun pozitif yada negatif olması ne anlama geliyor ?

Erman SAYGIN
İnş. MÜh.

MAHAL00":32dbgw4s' Alıntı:
Sayın Admin teşekkür ederim, size bir sorum daha olacak, subasman perdeleri içindeki dolguyu ve üzerinde oluşturacağımız döşemeyi programa nasıl tanıtırız yada buna gerek varmı?
S.G.Pursantaj diye biryer var kolon sonuçlarında bunun pozitif yada negatif olması ne anlama geliyor ?

Erman SAYGIN
İnş. MÜh.

*Dolgu ve döşeme rijit bir diyafram oluşturuyorsa, su basman perdelerinin olduğu bölüm ayrı bir kat olarak girilebilir. Eğer oluşturmuyorsa ve temel sistemi kirişsiz radye ise toprak yükü radye döşeme üzerine ilave yük olarak girilebilir.
* S.G.Purs:Dizayn tesirlerden hesaplanan donatı miktarının kolon alanına yüzde olarak oranıdır. Değerin negatif çıkması veya pozitif çıkıp minimum pursantajın altında kalması, kolon kesitinin zorlanmadığını gösterir.

Geri