V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Subasman perdelerin modellenmesi ve döşeme tanımlanması

dilberdvrc

Yeni Üye
Merhabalar, projemde subasman perdelerim mevcut, bodrumsuz yapı ve içerisi toprak dolgu olacak, zemin kat yüksekliğim 3,20 subasman yüksekliğim 1 m , zemin kat yüksekliğini 4,20 olarak ayarlayıp perdelerimi oluşturdum ve subasman perdeleri yukarı devam etmeye. Perdeler ikonunu işaretledim bu doğru bir yöntem mi ayrıca ben subasman seviyesinde toprak üzeri döşemeyi nasıl oluşturmam doğru olur ? Birde kısa kolon etkisi dikkate alınmalı mı yoksa program bunu otomatik hesaplıyor mu bizim ayrıca yapacağımız bir işlem var mı bu konuda

zemin kat yüksekliğini 4,20 olarak ayarlayıp perdelerimi oluşturdum ve subasman perdeleri yukarı devam etmeye. Perdeler ikonunu işaretledim bu doğru bir yöntem mi
Evet
subasman seviyesinde toprak üzeri döşemeyi nasıl oluşturmam doğru olur ?
Dolgu üzeri hasır döşeme konstrüktiftir. Modele girmeden kalıp planlarında 2b çizim araçları ile detay verilebilir
Birde kısa kolon etkisi dikkate alınmalı mı yoksa program bunu otomatik hesaplıyor mu bizim ayrıca yapacağımız bir işlem var mı bu konuda
Kısa kolon durumları kullanıcı tanımlı olarak belirlenebilir.
Anlattığınız durumda kolon serbest yükseklikleri 3m civarı ise Subasman perdeleri kısa kolon durumu oluşturmaz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yardım sayfalarını inceleyiniz

su basman perdelerini -320 üst kot, ve hepsini seçip su basman perdesi olarak tanımlayınız. (aksi durumda perdeler kalıp planında gözükecektir.) kiriş ve döşeme kalıp planına gerek yoktur. perde araları dolgu malzemesi ile doldurulup üzerine 12-15 cm kalınlığında demirsiz beton dökmek
yeterli olur. bir de rijit kat olarak tanımlamayınız. örnek proje

Ekli dosyalar

Geri