V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Subasman Perdelerinde Boyuna Donatı Çapları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ArdaAltnz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar elbette projeye göre değişir fakat subasman perdelerinde hangi çapta boyuna donatı kullanıyorsunuz? tbdy 2018'de böyle bir kısıtlama yok bildiğim kadarıyla dolayısıyla çok farklı projeler görüyorum örneğin 12'lik kullanan da var 10'luk kullanan da. Ben şahsen 12'lik kullanıyorum ama boyu 1 metreye kadar olan görece daha alçak subasman perdelerinde 10'luk kullanılması da çok sorun yaratmaz sanki tabiki toprak itkilerini de göz önünde bulundurmak gerekir zeminin durumu önemli. Bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Merhaba,

TBDY 2018’de perde orta bölgelerinde gövde donatı çapına yönelik bir şart bulunmamaktadır. Sadece minimum ve maksimum pursantaj koşulları bulunmaktadır. (Perde başlık donatıları için ise boyuna donatı çapı kolonlarda olduğu gibi 14’ lükten küçük olamaz.)

Dediğiniz gibi projeye göre değişir, subasman perdelerinde donatı yeterli geliyorsa 12' lik boyuna donatı çapı kullanılabilir.. Burada karar genelde toprak itkisi, zemin koşulları ve kesit gereksinimlerine göre veriliyor.

Saygılarımla.

Geri