V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

SUBASMAN PERDESİ OLAN YAPILARDA KOLON VE TAŞIYICI PERDE FİLİZLERİ

Merhaba
  1. Projemde 55 cm subasman perdesi vardır. Otopark kattaki kolon ve taşıyıcı perdelerimin hesabını subasman üstü mesafeyi esas alacak şekilde yapmak istiyorum. Çünkü ortadaki kolonumdan subasman perdesi geçirmiyorum ama onunda etkin boyunu subasman üstü mesafe olarak hesaplatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim illede s4 kolonumdan subasman perdesimi geçirmem gerekiyor.
  2. Projedeki kolon ve ve taşıyıcı perde filizleri subasman perdesi dikkate alınmadan oluşturuluyor bunu programdan düzenleme şansımız varmı yoksa ellemi düzenlememiz lazım. El ile yapılan düzeltmelerde bindirmeyi neren yapmamız gerekir.

Ekli dosyalar

Çünkü ortadaki kolonumdan subasman perdesi geçirmiyorum ama onunda etkin boyunu subasman üstü mesafe olarak hesaplatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim illede s4 kolonumdan subasman perdesimi geçirmem gerekiyor.
10.94 versiyonunda kolonlarda her zaman kolon alt ucuna göre tasarım yapılır.
Subasman üst kotuna göre tasarım yapmak istiyorsanız subasmanı ayrı bir kat olarak tanımlayabilirsiniz
11 versiyonunda kolonlara subasman perdesi bağlı ise tasarım otomatik olarak subasman kotu seviyesine göre tasarım yapılır.
Perdelerde yine alt uç noktasındaki tesirlere bakılır.
1743606644346.png
Projemde 55 cm subasman perdesi vardır. Otopark kattaki kolon ve taşıyıcı perdelerimin hesabını subasman üstü mesafeyi esas alacak şekilde yapmak istiyorum.

Projedeki kolon ve ve taşıyıcı perde filizleri subasman perdesi dikkate alınmadan oluşturuluyor bunu programdan düzenleme şansımız varmı yoksa ellemi düzenlememiz lazım. El ile yapılan düzeltmelerde bindirmeyi neren yapmamız gerekir.
11 versiyonda eklenen özellikler ile subasman seviyesi çizimi ve subasman yüksekliğine göre uygun filiz boyu otomatik olarak çizilmektedir.
10 versiyonda 7.3.3.1. maddesine uygun olarak filiz boyunun 2b düzenleme araçları ile düzenlenmesi uygun olur.
1743604879189.png
1743604751440.png

11 versiyonunda filiz boyu aşağıdaki gibi düzenlenmektedir.
1743605048773.png

Geri