V11'i Online Satın Alın

Subasman perdesi döşeme kenarı çakışıyor hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unalmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unalmh

Üye
Merhaba arkadaşlar, subasman perdelerinin kotunu ayarladığım halde sürekli zemin kattaki döşeme kenarı ile çakışıyor hatası alıyorum geometrik kontrolde. ve zemin katta çalışırken su basman perleri görünüyor zemin kattaki çalışmayı engelliyor. bunun bir çözümü var mı ? ikincisi zemin kattaki döşeme de sürekli donatı yetersiz sorunu oluyo düzeltemedim bir türlü. yardımcı olursanız sevinirim. projeyi yükledim . iyi çalışmalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: SU BASMAN PERDESİ DÖŞEME KENARI ÇAKIŞIYOR HATASI

Merhaba
Su basman perdelerini, kolon ve düşey devam eden perdelerden ayırın.
(Boşluk 2 cm yeter, çizimde ve imalatta boşluk bırakılarak yapılmasını sağlayın.)
Döşeme betonarme/ilave donatılara girip yeterli olacak şekilde donatı çap ve aralıkları değiştirin.

Ünver ÖZCAN

unalmh":2d1fn54z' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, subasman perdelerinin kotunu ayarladığım halde sürekli zemin kattaki döşeme kenarı ile çakışıyor hatası alıyorum geometrik kontrolde. ve zemin katta çalışırken su basman perleri görünüyor zemin kattaki çalışmayı engelliyor. bunun bir çözümü var mı ? ikincisi zemin kattaki döşeme de sürekli donatı yetersiz sorunu oluyo düzeltemedim bir türlü. yardımcı olursanız sevinirim. projeyi yükledim . iyi çalışmalar
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,
-Subasman perdelerinizin veri girişinde bir sorun görünmüyor. Geometri kontrolünde uyarı mesajının verilmesini perdenin üzerinde olmasıdır. Uyarıyı dikkate almayabilirsiniz.

-Subasman perdelerinin zemin katta görünmesini istemiyorsanız;
Katman Ayarları diyaloğunda subasman perdeleri için yeni bir katman tanımlayınız. (Örneğin katman ismi Subasman olsun)
Su basman perdelerini seçip, "Obje Katmanı değiştir" komutuyla seçtiğiniz bu objelerin katmanını yeni oluşturduğunuz "Subasman" katmanı olarak atayınız.
Katman Ayarları diyaloğunda bu katmanı kapadığınızda ilgili perdeler artık kat planında görünmeyecektir.

-D06 döşemesindeki donatı yetersizliği ilave donatılardan kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan daha büyük donatı çapları seçerek sorunu çözülebilir.

İyi çalışmalar

Geri