V11'i Online Satın Alın

Subasman Perdesi ve Sürekli Temelli Sistem Merdiven Yardım!

mrsavas02

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 80cm subasman perdeli bir proje çiziyorum ve merdiven oluşturdum sorun şu ki şimdi subasmanı ayrı değil zemin kota birleşik oluşturdum ve ben o 80 cm boşluğa sürekli temelde ne dolgu koyabiliyorum nede döşeme boşluk görünüyor ve ben merdiveni oluşturduğum zaman 80cm altta boşluk zeminden başlıyor kotu , ben o boşluğu nasıl doldurabilirim ? subasmanın altı 0 kotu subasman bitimi +0.80 kat 1. kat kotu +3.65 yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Re: Subasman Perdesi ve Sürekli Temelli Sistem Merdiven Yard

Merhaba,
80 cm su basman olan kısımda yerinde diyafram oluşturacak bir döşeme imalatı yapılacaksa ayrı bir kat olarak girip döşeme tanımlayabilirsiniz. Eğer diyafram oluşumu olmayacaksa projedeki gibi tanımlayıp dolgu gibi detayları programın iki boyut olanaklarını kullanarak çizimlere ekleyebilirsiniz. Merdiven kotunu ise merdiven özelliklerinden ayarlayabilirsiniz.

Notlar:
-Rijit kabul edilemeyen katta yer alan su basman perdelerinin özelliklerinden 'Su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde' seçeneğini işaretlemeniz uygun olur.

-Projede süneklik düzeyi karma sistem seçilmiş fakat tüm katlarda devam eden perde yok. Süneklik düzeyi yüksek seçmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Merdiven kotu.png
    Merdiven kotu.png
    27.9 KB · Görüntüleme: 1,404
  • Su basman.png
    Su basman.png
    27.9 KB · Görüntüleme: 1,401

Emrah YILDIZ":380uqhc2' Alıntı:
Merhaba,
80 cm su basman olan kısımda yerinde diyafram oluşturacak bir döşeme imalatı yapılacaksa ayrı bir kat olarak girip döşeme tanımlayabilirsiniz. Eğer diyafram oluşumu olmayacaksa projedeki gibi tanımlayıp dolgu gibi detayları programın iki boyut olanaklarını kullanarak çizimlere ekleyebilirsiniz. Merdiven kotunu ise merdiven özelliklerinden ayarlayabilirsiniz.

Notlar:
-Rijit kabul edilemeyen katta yer alan su basman perdelerinin özelliklerinden 'Su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde' seçeneğini işaretlemeniz uygun olur.

-Projede süneklik düzeyi karma sistem seçilmiş fakat tüm katlarda devam eden perde yok. Süneklik düzeyi yüksek seçmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.

hocam peki bunu ne seçmem lazım

a15 olan sanırım radye temelde seçilmeli
a14 de benim yaptığım gibi sürekli temelde mi seçilmeli ?

hocam peki bunu ne seçmem lazım

a15 olan sanırım radye temelde seçilmeli
a14 de benim yaptığım gibi sürekli temelde mi seçilmeli ?

Bahsettiğiniz seçimler kurduğunuz çerçeve sistemin yapısı ile alakalıdır. Temel sisteminizin bunlarla bir bağlantısı yok. Eklediğiniz projede her iki yönde de sadece kolonlar olduğu için (su basman perdeleri bu tercihi etkilemez) yüksek sünek sistemde A11 tercih edilmesi uygun olur.

Konuyla alakasız ama analizde gördügünüz üzere döşemeler gözükmüyor nasıl açabilirim? Yardım lütfen

Ekli dosyalar

• 123231231321321.png
    123231231321321.png
    487.2 KB · Görüntüleme: 1,331

Merhaba

Analiz sonrası döşeme sonuçlarını incelemek istiyorsanız. Perspektif ekranda sağ tuşa basın. Menüde "Analiz Sistemi Görüntüleme Seçenekleri" ne tıklayın
Çıkan diyalogta "Kabuk sonuçları" sekmesinde "Döşeme sonuçları" seçimini yapın.

Analiz modelinden Katı Modele geçmek istiyorsanız. Perspektif ekranda sağ tuş menüsünde "Kenar Çizgili Katı Model" i seçin

Ekli dosyalar

• DöşemeSonuçları.png
    DöşemeSonuçları.png
    180.8 KB · Görüntüleme: 1,323
  • AnalizModeli.png
    AnalizModeli.png
    171.9 KB · Görüntüleme: 1,319
  • KatıModel.png
    KatıModel.png
    303.3 KB · Görüntüleme: 1,320

YasinTezel":31yidbh8' Alıntı:
Merhaba

Analiz sonrası döşeme sonuçlarını incelemek istiyorsanız. Perspektif ekranda sağ tuşa basın. Menüde "Analiz Sistemi Görüntüleme Seçenekleri" ne tıklayın
Çıkan diyalogta "Kabuk sonuçları" sekmesinde "Döşeme sonuçları" seçimini yapın.

Analiz modelinden Katı Modele geçmek istiyorsanız. Perspektif ekranda sağ tuş menüsünde "Kenar Çizgili Katı Model" i seçin

Abi cevabın icin tesekkur ederim ama analizdeyken döşemelerin gözükmesini istiyorum. Bu sayede döşeme hatalarını görebileceğim ama gözükmüyor

Geri