V11'i Online Satın Alın

Subasman Perdesi ve Saçak Sehim

MustafaAkın20

Etkin Üye
Merhaba,

İlk sorum, subasman ve dolgu perdelerini ayrı bir kat tanımlamadan sürekli temel üzerine çizdim fakat bazı dolgu perdeleri silmeye çalıştığımda döşemeleride siliyor. Deneme yanılma ile tek tek çizdiğimde sorun olmuyor. Perdeyi çiziyorum sonra döşemesiz siliyorsa bırakıyorum. Ama bu dolgu perdeler tak katta tanımlandığında döşeme ile etkileşimli sanırım. Çünkü subasman ve dolgu perdeleri çizmedipinde D10 döşemesi kalınlık uyarısı veriyordu (>12.6 cm). Dolgu perdeleri sonrası döşeme kalınlık uyarısı vermedi. Mantığı çözemedim.

İkinci sorumda, 50 cm saçakta sehim sorunu oluşuyor. Bağlı olan kirişleri konsol okarakta tanımlıyorum. Acaba saçağı parçalımı yapmak lazım? Girinti çıkıntıda yok oda mantıklı gelmiyor.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

MustafaAkın20":2m79l1ho' Alıntı:
Merhaba,

İlk sorum, subasman ve dolgu perdelerini ayrı bir kat tanımlamadan sürekli temel üzerine çizdim fakat bazı dolgu perdeleri silmeye çalıştığımda döşemeleride siliyor. Deneme yanılma ile tek tek çizdiğimde sorun olmuyor. Perdeyi çiziyorum sonra döşemesiz siliyorsa bırakıyorum. Ama bu dolgu perdeler tak katta tanımlandığında döşeme ile etkileşimli sanırım. Çünkü subasman ve dolgu perdeleri çizmedipinde D10 döşemesi kalınlık uyarısı veriyordu (>12.6 cm). Dolgu perdeleri sonrası döşeme kalınlık uyarısı vermedi. Mantığı çözemedim.
Merhaba,
Subasman perdeleri kiriş ve döşemeleri tanımladıktan sonra, Perde ayarlarında üst kot değeri uygun şekilde düzenledikten sonra(projenizde perde üst kotu -280 cm.) tanımlayınız. Bu durumda perdeler kat döşemelerine bağlanmayacaktır.
MustafaAkın20":2m79l1ho' Alıntı:
İkinci sorumda, 50 cm saçakta sehim sorunu oluşuyor. Bağlı olan kirişleri konsol okarakta tanımlıyorum. Acaba saçağı parçalımı yapmak lazım? Girinti çıkıntıda yok oda mantıklı gelmiyor.
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
Saçak döşemeler TS 500 Çizelge 13.1' de verilen "Eğilme Elemanlarında Sehim Hesabı gerektirmeyen (Yükseklik/Açıklık) Oranları" na ait koşulları sağlıyor. Döşeme Özelliklerinde "Sehim şartını her zaman denetle" satırını işaretlemeden analiz yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Geri