V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Subasman Perdesi

Merhaba. Üzerinde çalıştığım bir projede subasman perdesinin yüksekliği 1.9m
Bu kadar yüksek bir perdede dilatasyon bırakmak istemiyorum ama kolona bağlandığında kısa kolon etkisine de sebiyet vermek istemiyorum. Programın sıklaştırma bölgesini ve kolon bindirme bölgesini nasıl doğru şekilde hesaplamasını sağlarım?

Ekli dosyalar

Beton dökülürken de subasman perdesini ve beton hn 1.7'lik kısmını birlikte döküp kolonun 3m 'lik kısmının petonunu üst tabliye ile dökmeyi planlıyoruz.
Kontrol ettim. İdecad kolon serbest boyunu ve sıklaştırma bölgesini otomatik hesaplamış ancak bindirme bölgesini revize etmiyor. El ile mi hesaplamalıyım? Programda bunu düzenleme imkanım var mı? Bu hesapları hesap raporunun hangi kısmında görebilirim?

Son düzenleme:
Rijit kat olarak tanımladığımda çok fazla kesme alıyor o yüzden tereddüt ettim. Blokaj betonunun altındaki toprağı görmediği için Q335/Q335 hasır çelik donatı istriyor, döşeme kalınlığını yetersiz buluyor. Bu şekilde zemin kat ile birlikte çözdüğümde hatalı mı çözmüş olurum?

Forum sayfasını inceleyiniz. Modelleme ile ilgili tavsiyeleri içermektedir.
Subasman kat yüksekliği fazla olan durumlarda subasman katı ayrı bir kat olarak tanımlanarak kolonlarda subasman perdelerinin üst kotuna göre donatı dizaynı yaparak kontrol edilmesi uygun olur, subasman katında döşeme olmadığı durumda katın rijit kabul edilmemesi gerekir.

Forum sayfasını inceleyiniz. Modelleme ile ilgili tavsiyeleri içermektedir.
Subasman kat yüksekliği fazla olan durumlarda subasman katı ayrı bir kat olarak tanımlanarak kolonlarda subasman perdelerinin üst kotuna göre donatı dizaynı yaparak kontrol edilmesi uygun olur, subasman katında döşeme olmadığı durumda katın rijit kabul edilmemesi gerekir.
Söylediğiniz şekilde bodrum kat olarak modelledim. Teşekkür ederim.

Geri