V11'i Online Satın Alın

Subasman ve çatı kalkan duvarıma hatıl tanımlamak istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AUGURD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AUGURD

Üye
Merhabalar..
Subasman perdelerimi ve çatı kalkan duvarıma hatıl tanımlamak istiyorum fakat idecadde nasıl yapacağım?
Panellerimi fi12-14 tanımlayıp sadece subasman perdelerini nasıl fi8 seçebilirim?

Re: İdecad hatıl tanımlamak

AUGURD:14pmex8m' Alıntı:
Merhabalar..
Subasman perdelerimi ve çatı kalkan duvarıma hatıl tanımlamak istiyorum fakat idecadde nasıl yapacağım?
Panellerimi fi12-14 tanımlayıp sadece subasman perdelerini nasıl fi8 seçebilirim?
Merhaba,
-Sadece subasman perdelerinde 8lik boyuna donatı kullanmak istiyorsanız. Perde Betonarme Tasarım diyaloğunda manuel olarak düzenleme yapabilirsiniz. (Su basman perdeleri analiz modelinde etkilidir. Yapılan düzenleme sonucunda donatı yeterli gelmeyebilir.)
Betonarme diyaloğunda Ctrl ve shift tuşlarını kullanarak çoklu seçim yapabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Çatı kalkan duvarları konstrüktif elemanlardır. Kalkan duvarın oturduğu elemana ilave yük girebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Re: Subasman ve çatı kalkan duvarıma hatıl tanımlamak istiyo

sadece kalkan duvarları yükü olarak değil kolon uzatmak için hatıl kullanmak istiyorum ve subasman perdesini panel değil hatıl olarak tanımlamak. İdecad de hatıl tanımlamanın bir yolu var mıdır?

Geri